Kindral Tso kanaroog Hiinast

Ülimaitsev kanaroog. Nagu alati, tuleb neid häid roogasid mannetult vähe. Aga samas ei viitsiks väga suuremat kogust kana frittida, sest see võtab omajagu aega ja pärast on kõik kohad seda õli täis :D

Idee siit.

neljale (244 kcal/100 g)

2016-11-17 18.21.56.jpg

  • 500 g kanafileed või kondita ja nahata kana kintsuliha (mul oli 470 g kanafileed)
  • 200 g maisitärklist (mul kulus vaid 75 g)
  • soola, pipart
  • u 100 ml rapsiõli kanatükkide frittimiseks + 1 spl õli vokkimiseks
  • maitse järgi värsket tšillit
  • 25 g küüslauku

Marinaad:

  • 1 spl sojakastet
  • 1 spl kuiva valget veini
  • 2 munavalget

Kaste:

  • 1 dl kanapuljongit
  • 1 spl ketšupit
  • 1 spl sojakastet
  • 1 spl riisiäädikat
  • 1 spl Hoisin’i kastet
  • 1 spl seesamiõli
  • 1 spl pruuni suhkrut
  • 1 tl maisitärklist
  • serveerimiseks 25 g  hakitud rohelist sibulat ja 10 g seesamiseemneid

Tükelda kana parajateks tükkideks. Sega marinaadiained ja aseta kana marinaadi sisse. Sega läbi ja jäta u 10 minutiks marineerima. Sega kõik kastme koostisosad, kuni suhkur on lahustunud.

Kalla suuremale taldrikule tärklis, maitsesta seda soola ja pipraga. Veerata kanatükke tärklises. Raputa üleliigne tärklis ära.

Kalla pannile õli ning kuumuta. Kuumust võid kontrollida õli sisse visatud saiatükikesega, mis peaks u 30 sekundiga pruunistuma. Friti kanatükke kuumas õlis osade kaupa mõlemalt poolt, kuni kanatükid on kuldsed ja krõbedad. Ära korraga liiga palju kanatükke õli sisse tõsta.

Kalla õli pannilt ära, pühi vokkpann majapidamispaberiga üle ning kalla pannile supilusikatäis õli. Kuumuta seda ning voki mõnikümmend sekundit hakitud tšillit ja küüslauku. Kalla pannile kaste ja kuumuta, kuni kaste on paksenenud. Lisa pannile kanatükid ja sega kastmega läbi. Serveeri kohe ja lisa serveerides seesamiseemneid ning hakitud rohelist sibulat.

2016-11-17 18.27.43.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s