Bataadipannkoogid

Suhkru-, gluteeni- ja munavabad pannkoogid, mis kindlasti ei meenuta klassikalisi pannkooke. Mandlijahu tõttu on need suhteliselt tihked. Kuna neid päris ilma õlita praadida ei saanud, siis pidin tilga kookosõli lisama ja tulemuseks olid ülimõnusad krõbedad pannkoogid. Bataadimaitset ei jää nendes üldse tunda, pigem mandli. Ehk siis mees kiitis ka üllatuslikult heaks.

Idee siit.

ühele-kahele (381 kcal/100 g)

2016-11-26 12.17.22.jpg

  • 50 g kooritud, keedetud ja püreestatud maguskartulit
  • 120 ml piima
  • 1,5 spl steviaga magusainet
  • 150 g mandlijahu
  • 60 g tapiokijahu ehk tapiokitärklist (tellisin Umamist)
  • 0,5 spl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • veidi kaneeli
  • praadimiseks kookosõli

Koori bataat, lõika paksudeks viiludeks ja keeda täiesti pehmeks. Seejärel kurna ja püreesta see. Mõõda kaussi õige kogus bataati, lisa piim ja steviaga magusaine. Sega ühtlaseks. Teises kausis sega kokku mandlijahu, tapiokijahu, küpsetuspulber, lisa näpuotsaga soola ja kaneeli. Vala juurde piimasegu ja sega ühtlaseks. Lase tainal 20 minutit seista.

Kuumuta pannil kookosõli. Tõsta pannile supilusikatäiesuurused tainaringid, sest sellest tainast suuri pannkooke on raske keerata. Prae keskmisel kuumusel alt kuldseks ja pööra pannkoogid teistpidi. Eemalda pannkoogid pannilt, kui need on mõlemalt poolelt kuldsed.

Serveeri pannkooke oma lemmiklisandiga. Mina sõin maasikatoormoosi ja marjadega. Aga need olid ka paljalt ülihead!

2016-11-26 12.10.25.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s