Soolakaramelli-valge šokolaadi mousse

Karamelliseeritud valge šokolaad on mu meelest kõige lihtsam viis karamellise maitse saamiseks. Teoorias peaks selleks olema ise keedetud karamell, aga selle kõrvetab mu võimas gaasipliit alati ära :( Selle magustoidu juures võtabki kõige enam aega šokolaadi karamelliseerimine…ja siis üleöö ootamine, et maius tahkuks. Maitset pole vist mõtet kommenteerida, muidugi oli see imeline. Mees jumaldas sama palju kui mina. Kogus pidi olema kolmele/neljale, aga mul jagus vaevu kahele. Sõin vist tegemise kõrvalt nii palju ära :D

Idee siit.

kolmele (491 kcal/100 g)

2016-11-26 11.36.53.jpg

  • 125 g valget šokolaadi
  • 50 ml piima
  • 100 ml vahukoort
  • näpuotsatäis soola (ma panin mitu näpuotsatäit)
  • kaunistamiseks nt soolakaramellimaitselisi pärleid ja söödavaid lilli

Haki šokolaad jämedalt ja küpseta 120-kraadises ahjus 30 min kuni 1 h, iga 10 min tagant segades. Šokolaadi tuleb küpsetada, kuni see on kuldpruun. Seejärel pane see kaussi ja lisa sool.

Kuumuta piim kastrulis keemiseni ja vala šokolaadile. Lase 1 min seista. Seejärel sega spaatliga ühtlaseks massiks. Ma lasin saumiksriga üle, et kindlasti šokolaaditükke sisse ei jääks.

Vahusta eraldi kausis vahukoor pehmeks vahuks.

Sega natuke vahukoort õrnalt šokolaadisegusse. Seejärel sega šokolaadi hulka ka ülejäänud vahukoor. Jaga mousse meelepäraste nõude vahel ja pane üleöö külmkappi. Hommikul kaunista meelepäraselt.

2016-11-26 11.10.17.jpg 2016-11-26 11.11.14.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Soolakaramelli-valge šokolaadi mousse

  1. Pingback: Nelja šokolaadi küpsised | Cook the day away!

Jaga mõtteid