Kõrvitsapannkoogid

Kõrvitsapannkoogid erinevad eilsetest bataadi omadest nagu öö ja päev. Kui eilsed pannkoogid oli krõbedad, siis tänased tulid just hästi pehmed. Kohati oli neid isegi raske ümber pöörata, nagu banaanipannkookidega oleks mässanud. Pannkoogid tulid hästi magusad, nii et võib vabalt ka paljalt süüa. Retsept sisaldab mitmeid jõuluhõngulisi vürtse, nii et need sobivad igati hästi esimesse adventi.

Idee siit.

kahele (193 kcal/100 g)

2016-11-27 12.35.26.jpg

  • 100 g täisteranisujahu
  • 1 tl soodat
  • noaotsaga soola
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl piparkoogimaitseainet
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 2 spl pruuni suhkrut
  • 150 g kõrvitsapüreed
  • 200 ml piima (kasutasin mandlipiima)
  • 1 spl sidrunimahla
  • ühe sidruni riivitud koor
  • 35 g sulatatud võid

Sega omavahel jahu, sooda, sool, kaneel, piparkoogimaitseaine, vanillisuhkur ja pruun suhkur. Teises kausis sega kõrvitsapüree, piim, sidrunimahl, riivitud sidrunikoor ja sulatatud või. Sega kõik ained kokku ühtlaseks tainaks.

Kuumuta mittenakkuv pann. Tõsta supilusikaga pannile koogikesed. Prae keskmisel kuumusel mõlemalt küljelt minuti jagu. Jälgi, et pann liiga kuum ei oleks, sest pannkoogid võivad kergesti liigselt kõrbema minna.

2016-11-27 12.24.51.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s