Karrine porgandi-pastinaagi püreesupp kookospiimaga

Polnud ammu püreesuppi söönud. Kahjuks see lemmikuks ei saanud, sest porgandirohked supid jäävad meie pere jaoks tihti liiga magusaks. Natuke leevendas sidrunimahla lisamine. Olen nüüd mittepüreesuppidega nii ära harjunud, et igatsesin millegi näritava järele. Läätsed või kikerherned näiteks.

Idee siit.

kuuele (50 kcal/100 g)

2016-11-29 19.20.47.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 170 g hakitud sibulat
  • maitse järgi hakitud tšillit
  • 25 g hakitud küüslauku
  • 2 tl karripulbrit
  • 430 g tükeldatud porgandit
  • 495 g tükeldatud pastinaaki
  • 1200 ml puljongit
  • 225 g tükeldatud kartulit
  • 800 ml lahjat kookospiima
  • soola, pipart
  • 20 ml sidrunimahla

Kuumuta paksema põhjaga potis õli ning prae keskmisel kuumusel sibulat, tšillit ja küüslauku mõned minutid. Lisa karripulber ja kuumuta läbi. Lisa tükeldatud porgand ja pastinaak ning kuumuta õlis mõne minuti jooksul läbi. Kalla peale kuum puljong ja hauta kaane all vaiksel kuumusel umbes 15 minutit. Lisa siis tükeldatud kartul ja keeda veel seni, kuni kartul on pehme. Tõsta pott tulelt, kalla juurde kookospiim ja töötle köögivili saumikseriga ühtlaseks kreemjaks supiks. Maitsesta soola, pipraga ja sidrunimahlaga ning kuumuta veelkord läbi. Supi paksust võid reguleerida soovi korral vett lisades. Serveeri soojalt.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s