Valged piparkoogid martsipaniga

Olin selle retsepti suhtes väga skeptiline. Kuidas saab piparkooke teha tainast, mis ei seisa ülepäeva külmikus. Kus ei kasutata siirupit ega midagi. Pmts on see ju muretainas koos piparkoogimaitseaine ja martsipaniga. Tulemus oli aga hämmastavalt hea. Ahjust väljusid krõbedad ja maitseküllased piparkoogid. Parajalt magusad, parajalt vürtsised. Tegin kahjuks vaid pool kogust, sest mees üldiselt martsipani ei armasta ja kunagi ei tea, mis uue retsepti proovimisel välja tuleb. Aga ka tema meelest on need imelised piparkoogid. Mis siis ikka, peab veel tegema. Ja miks mitte, enam lihtsamat piparkoogitaina retsepti ei saakski olla.

Idee raamatust “Piparkoogimaitseline”.

600 g (514 kcal/100 g)

2016-11-29 19.23.17.jpg

  • 200 g võid
  • 400 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 90 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 5 tl piparkoogimaitseainet
  • 200 g martsipani
  • 2 muna

Haki külm või kuubikuteks. Sega kausis jahu, sooda, küpsetuspulber, suhkur, sool, piparkoogimaitseaine ja riivitud martsipan. Lisa võikuubikud ning näpi segu ühtlaseks puruks. Lisa munad ning sõtku kõik ühtlaseks tainaks. Lase tainal pool tundi külmas taheneda, seejärel rulli lahti ja lõika välja meelepärase suuruse ja kujuga piparkoogid. Küpseta 180-kraadises ahjus 8 minutit.

2016-11-29 18.25.40.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s