Pudrud

Oh god, pean lõpetama nende postituste nii pikaks venitamise. Keegi loeb ka neid peale mu enda? :D Igatahes putrude maailm on jätkuvalt lõputu ja retsepte jagub. Pikalt enam kommenteerida ei viitsi nagu näha :D

Maca-chia puder tahiniga

Puder sai mu jaoks natuke liiga kuiv ja seetõttu ei midagi erilist. Serveerisin tahini, mandlivõide, õunamoosi ja banaaniga.

ühele (141 kcal/100 g)

  • 45 g täisterakaerahelbeid
  • 1 spl chia-seemneid
  • 240 ml mandlipiima
  • 1 tl maca‘t
  • 15 g mett

Keeda kaerahelbeid ja chia-seemneid mandlipiimas 5 min kuni 7 minutit. Seejärel sega sisse maca ja mesi ning serveeri tahini ja muu meelepärasega.

2016-10-16 19.20.03.jpg

Kreemine vanillipuder mandlivõide ja mustikatega

See oli vist kahe inimese kogus, aga ma pressisin selle ühel aeglasel pühapäeval üksi naha vahele :D Tõesti hea. Vähendasin olude sunnil piimakogust, nii et kõige kreemisem see ei tulnud. Aga üldiselt oli ikka väga hea puder.

ühele (157 kcal/100 g)

  • 100 g täisterakaerahelbeid
  • 450 ml mandlipiima
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 30 g steviaga magusainet
  • 2 spl chia-seemneid
  • 2 spl mandlivõiet
  • 30 g mustikaid
  • 10 g hakitud mandleid
  • 10 g hakitud tumedat šokolaadi

Pane kaerahelbed ja piim kastrulisse. Seejärel lisa sool, vanillisuhkur ja magusaine. Keeda keskmisel kuumusel u 5 minutit, sega sisse chia-seemned ja eemalda tulelt. Hoia kaane all u 3 minutit, seejärel vala kaussi ja serveeri mandlivõide, mustikate, hakitud mandlite ja šokolaadiga.

2016-10-30 12.04.42.jpg

Toorpudru põhiretsept

Kõige tavalisem toorpudru retsept üldse. Aga see maitses ülihästi. Kasutasin marjadena maasikaid ja punaseid sõstraid, mis imehästi kokku sobisid. Tegin esimest korda elus toorputru mitte taimse piima vaid lehmapiimaga (mis mulle üldse ei maitse), aga pudrus see isegi ei häirinud mind. Lisandiks panin juurde mandli-sarapuupähklivõide.

ühele (95 kcal/100 g)

  • 120 ml piima
  • 120 g jogurtit (kasutasin Alpro kookosjogurtit)
  • 45 g täisterakaerahelbeid
  • 1 spl chia-seemneid
  • 1,5 tl steviaga magusainet
  • 75 g marju

Sega kõik omavahel kokku ja pane üleöö külmikusse seisma.

2016-10-30 11.53.36.jpg

Toorpuder värskete marjade ja puuviljadega

Jälle üks esmakordne toidukatsetus mu elus: toorpuder veega! Panin vett natuke liiga palju, nii et puder tuli väga vedel, aga mind see otseselt ei häirinud. Kuna serveerimisel tuleb lisada jogurtit ja mett, siis oli tulemuseks väga maitseküllane ja magus puder. Magusad puuviljad ja marjad on kirss tordil! Kasutasin kiivit, ananassi, ploomi ja vaarikaid. Lisaks veel mandlilaastud.

ühele (124 kcal/100 g)

  • 40 g täisterakaerahelbeid
  • 1 spl päevalilleseemneid
  • u 150 ml vett
  • 30 g vedelat mett
  • 75 g jogurtit (kasutasin Alpro kookosjogurtit)

Pane kaerahelbed ja seemned kaussi. Vala peale nii palju vett, et helbed ja seemned saaksid kaetud ning vett oleks natuke ka üle. Lase seista u 30 minutit kuni helbed on vee enda sisse imenud. Seda võid teha ka juba eelmisel õhtul, nii ei pea sa hommikul liiga kaua ootama.

Hommikul sega sisse mesi ja tõsta pudru peale jogurt. Serveeri meelepäraste puuviljade ja mandlilaastudega.

2016-10-30 12.36.45.jpg

Šokolaadine toortatrapuder maapähklivõi ja banaaniga

Imehea toortatrapuder.

ühele (143 kcal/100 g)

  • 85 g toortatart
  • 2 spl päevalilleseemneid
  • 1 banaan
  • 2 tl sidrunimahla
  • 3 datlit
  • ½ tl vanillisuhkrut
  • 1 tl kakaopulbrit
  • 120 ml mandlipiima

Leota toortatart ja päevalilleseemneid üleöö eraldi kaussides rohke vee sees.

Hommikul loputa tatar ja seemned üle, kurna need ja pane blenderisse koos banaani, sidrunimahla, datlite, vanillisuhkru, kakaopulbri ja piimaga. Töötle ühtlaseks.

Serveeri teelusikatäie maapähklivõi, banaaniviilude ja vaarikatega.

2016-11-02 18.22.24.jpg

Toorpuder valgupulbri, kohvi ja suvikõrvitsaga

Jälle üks teistmoodi toorpuder. See sisaldab nimelt rohkelt suvikõrvitsat. Ehk isegi liiga palju? Espressot mul kodus pole, seega eksperimenteerisin niisama kohviga :D Puder ise oleks jäänud liiga mõru, aga see magus vanillikaste pani kõik paika. Ei ütleks muidugi, et sel pudrul tegelikult tiramisuga midagi pistmist oli :P Lõpptulemus oli mu jaoks isegi liiga magus ja rõvedalt suvikõrvitsane, nii et seda portsu ma lõpetada ei suutnud :( Serveerisin kakaonibside ja toortatramüsliga.

ühele (120 kcal/100 g)

  • 50 ml vett
  • 3 g lahustuvat kohvipulbrit
  • 240 g riivitud suvikõrvitsat
  • 60 g täisterakaerahelbeid
  • näpuotsatäis soola
  • 12 g magustamata kakaopulbrit

Vanillikaste:

  • 60 g vanillimaitselist valgupulbrit
  • 60 mandlipiima

Valmista veest ja kohvipulbrist kohv ja sega see kokku suvikõrvitsa, kaerahelveste, soola ja kakaopulbriga. Aseta külma tõmbama.

Sega kokku kaste ja aseta seegi külma.

Minuti pärast vala kaste pudrule ja sega õrnalt, et puder jääks siiru-viiruline.

2016-10-31 18.22.28.jpg

Kohvi-kookosepuder suvikõrvitsaga 

Tegin pudru natuke liiga mittemagusa ja kohvise. Muidu oli täitsa okei. Kuumutatult kõlbab suvikõrvits pudrus süüa. Serveeri nt banaani, kookoshelveste, tatramüsli ja maapähklivõiga.

ühele (46 kcal/100 g)

  • 45 g täisterakaerahelbeid
  • 330 ml kohvi-kookosevett (kasutasin mandlipiima, millele lisasin 10 g kohvipulbrit)
  • 25 g steviaga magusainet
  • pool peenelt riivitud suvikõrvitsat (150 g)

Kuumuta kõik koostisosad kiirelt läbi ja serveeri meelepäraste lisanditega.

2016-11-05 19.10.57.jpg

Šokolaadipuder ploomide ja mustikatega

Poes polnud ei virsikuid ega nektariine, nii et läksid hoopis ploomid käiku :P Puder tuli mõnusalt šokolaadine (ja seda ilma šokolaadi kasutamata), kakao on ikka imeasi.

Idee siit.

ühele (104 kcal/100 g)

  • 60 g täisterakaerahelbeid
  • 1 tl kakaopulbrit
  • ½ tl kaneeli
  • 100 ml vett
  • 150 ml (mandli)piima
  • 30 g datleid

Pane kastrulisse kaerahelbed, kakaopulber ja kaneel. Lisa vesi, piima ja tükeldatud datlid ning keeda kaerahelbed pehmeks. Serveerimisel lisa vajadusel veel piima. Kaunista puder mustikate ja ploomidega ning raputa peale seesamiseemneid.

2016-11-08 11.56.07.jpg

Marjane toortatrapuder

Mmmm toortatrapuder ruulib. Maitses hästi ja oli väga värskendav.

ühele (109 kcal/100 g)

  • 60 g toortatart
  • 55 g vaarikaid
  • 55 g mustsõstraid
  • 1 küps banaan (120 g)
  • 90 ml mandlipiima
  • 30 g mett

Pane tatar kaussi, kata külma veega, jäta vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö likku.

Loputa tatar, pane blenderisse, lisa marjad ja banaan. Kalla juurde mandlipiim, mille kogust muuda vastavalt sellele kui vedelat putru tahad. Maitse ja lisa vajadusel mesi.

Mina serveerisin banaani, apelsini ja tatramüsliga.

2016-11-09-14-47-44

Chia-puding mandlipiima ja marjadega

Väike portsuke marjast chia-pudingut. Väga paksuks see mul kahjuks ei tõmmanud. Kõhtu ka väga ei täitnud.

ühele (62 kcal/100 g)

  • 25 g chia-seemneid
  • 200 ml mandlipiima
  • 50 g punaseid sõstraid
  • 20 g steviaga magusainet

Sega chia-seemned ja mandlipiim kausis hoolikalt kokku. Pane üleöö külmikusse seisma. Kuumuta sõstrad ja magusaine kiirelt (u 2 minutiga) läbi ja lase jahtuda.

Hommikul võta chia-puding külmikust välja ja sega sisse kuumutatud marjad. Serveeri nt vaarikate, pistaatsiapähklite ja müsliga.

2016-11-08 14.58.24.jpg

Moka-chia puder

See puder ei läinud mulle üldse peale. Liiga mõrkjas ja tugeva valgupulbri maitsega.

  • 45 g täisterakaerahelbeid
  • 20 g chia-seemneid
  • 15 g valgupulbrit
  • 5 g lahustuvat kohvipulbrit
  • 12 g kakaopulbrit
  • 20 g datleid
  • 240 ml (mandli)piima

Kuumuta kõik koostisosad läbi, kuni kaerahelbed on pehmed. Serveeri nt mandlivõide, banaani ja tatramüsliga.

2016-11-08 18.12.59.jpg

Pirni-valgupuder

Mul on viimasel ajal tekkinud täielik vastumeelsus valgupulbri maitse suhtes, nii et see rikkus mu jaoks sellegi pudru veidi ära. Muidu oli aga väga mõnus ja suur ports, mille vaevu suutsin ära süüa. Värsked lisandid päästsid pudru.

ühele (79 kcal/100 g)

  • 45 g täisterakaerahelbeid
  • 5 g chia-seemneid
  • 5 g linaseemneid
  • 5 g päevalilleseemneid
  • 130 g pirni (1/4 kaunistuseks, ülejäänud riivitult pudru sisse)
  • 60 ml (mandli)piima
  • 10 ml sidrunimahla
  • 5 g steviaga magusainet
  • 240 ml vett
  • 1/4 tl jahvatatud ingverit
  • 1/8 tl kardemoni
  • 15 g valgupulbrit

Sega kõik koostisosa, v.a valgupulber omavahel kastrulis kokku ja kuumuta, kuni puder pakseneb. Sega hulka valgupulber ja serveeri meelepärasega. Ma kasutasin mustsõstraid, kiivit, granadilli ja kamašokolaadi.

2016-11-12 12.32.40.jpg

Puder vaarikate, maapähklivõi ja šokolaadiga

Pudrul oli vähe maitset, sest magusainet sinna ei läinud :( Värske küll veel veidi leevendas asjaolu, aga ikkagi ei jäänud selle pudruga eriti rahule.

ühele (132 kcal/100 g)

  • 90 g täisterakaerahelbeid
  • 480 ml piima (panin 120 ml vett ja 240 ml piima)
  • 45 g vaarikaid
  • 10 g maapähklivõid
  • 10 g tumedat šokolaadi

Aja kaerahelbed piima ja vaarikatega kastrulis keema. Sega aeg-ajalt. Keeda puder meelepärase paksuseni. Serveerimisel sega sisse maapähklivõi ja šokolaad. Kaunista nt mustikate, kiivi ja kookoshelvestega.

2016-11-13 12.14.42.jpg

Šokolaadipuder jogurti ja värskega

Jamie Oliver on ikka geenius. Riivitud apelsinikoor kaerahelveste sekka ja siis neist puder keeta. Imehea!

ühele (136 kcal/100 g)

Kõigepealt valmista kaerahelbesegu (ühe portsu jaoks läheb seda vaja 65 g):

  • 200 g metspähkleid
  • 200 g datleid
  • 400 g täisterakaerahelbeid
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 3 kuhjaga spl kakaopulbrit (18 g)
  • ühe apelsini koor

Rösti pähkleid kuival pannil kuni need on kuldsed. Seejärel viska need köögikombaini. Võta datlitelt kivid välja ja pane needki köögikombaini koos pooltega kaerahelvestest, vanillisuhkru, kakaopulbri ja riivitud apelsinikoorega. Töötle köögikombainis peeneks. Sega terveks jäetud kaerahelveste hulka ja hoia õhukindlas anumas.

Ühe portsu jaoks:

  • 65 g kaerahelbesegu
  • 200 ml lahjat kookospiima
  • 60 g jogurtit (kasutasin Alpro kookosjogurtit)
  • 80 g värsket

Pane kaerahelbesegu ja kookospiim kastrulisse ja kuumuta keskmisel kuumusel u 3 minutit või kuni puder on sulle meeldiva paksusega. Sega tihti ja vajadusel lisa vett. Serveeri jogurti ja värskega. Mina lisasin vaarikad, banaani, mandariini, kiivi ja mustsõstrad.

2016-11-13 16.57.43.jpg

Bircher müsli

Magus ja suht ideaalne toorpuder.

ühele (145 kcal/100 g)

  • 45 g täisterakaerahelbeid
  • 10 g chia-seemneid
  • 60 g jogurtit (kasutasin Alpro kookosjogurtit)
  • 120 ml piima
  • 20 g mett
  • 10 g vaarikaid
  • 2 g acai‘d

Leota kaerahelbeid ja chia-seemneid üleöö jogurtis ja piimas. Seejärel lisa mesi, vaarikad ja acai. Serveeri nt tikrite, granadilli, maasikate ja banaaniga.

2016-11-15 17.42.06.jpg

Chia-puding

Selle retsepti järgi tuleb magus ja paks chia-puding.

ühele (130 kcal/100 g)

  • 170 g jogurtit (kasutasin Alpro kookosjogurtit)
  • 60 ml lahjat kookospiima
  • 40 g chia-seemneid
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 30 g mett

Sega kõik koostisosad omavahel kokku ja jäta vähemalt tunniks külmikusse seisma. Serveeri nt ploomi, vaarikate, granadilli ja energiapallidega.

2016-11-16 18.24.57.jpg

Kinoa-kaerahelbepuder

Jällegi suhteliselt maitsetu puder. Iseenesest oli hea idee kinoad ka pudrus kasutada, aga kuidagi peaks selle teinekord magusamaks tegema.

ühele (113 kcal/100 g)

  • 25 g täisterakaerahelbeid
  • 45 g kinoad
  • 130 ml vett
  • 1/3 tl kaneeli
  • näpuotsatäis piparkoogimaitseainet
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 140 ml lahjat kookospiima

Eelneval õhtul pane kaerahelbed ja kinoa vee sisse likku. Hommikul vala need kastrulisse ja lisa kaneel, piparkoogimaitseaine, vanillisuhkur ja kookospiim. Keeda madalal kuumusel tihti segades u 3 min kuni 4 minutit või kuni puder on sobiva paksusega. Vajadusel lisa veel kookospiima. Serveeri nt šokolaadi, kakaonibside ja mustikatega.

2016-11-15 17.24.17.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s