Lõhe-kodujuustusalat

Nii lihtsalt ja kiirelt valmiv töölõuna on puhas rõõm. Maitses suurepäraselt, kuigi ma ei lisanud üldse mingit kastet. Megatäitev oli ka!

Idee siit.

neljale (93 kcal/100 g)

2016-12-05 17.34.26.jpg

  • 450 g jahtunud ahjulõhet
  • 100 g meelepärast salatisegu
  • 400 g tomatit
  • 600 g rasvatut kodujuustu
  • soola, pipart
  • 15 g tilli

Pane lõhefilee, nahk allpool, ahjuplaadile, nirista peale veidi sidrunimahla, raputa peale soola ja sidrunipipart ning küpseta ahjus, kuni kala on pealt heleroosa ning seest veel pea toores. Keskmise paksusega terve filee peaks u 25 minutiga 180 kraadi juures valmis saama. Küpsust kontrolli kala kõige paksemast kohast.

Kata kala fooliumiga ning lase jahtuda. Nii kala järelvalmib ning osa, mis enne oli seest veel toore välimusega, saab ka valmis. Seejärel rebi kala kahvliga suupärasteks tükkideks.

Aseta pestud salatilehed taldrikule, lisa tükeldatud tomatid. Soovi korral pritsi peale palsamiäädikat (mina seda ei teinud). Lisa kodujuust ja kala ning maitsesta soola, pipraga. Kõige peale puista tilli.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s