Piparkoogitainas apelsini ja sidruniga

Kui eelmine nädal tehtud piparkoogid polnud justkui päris piparkoogid, siis need kindlasti on. Paisusid ahjus korralikult ja jäid suhteliselt pehmed. Tainas oli kohe külmikust võttes üllatavalt hästi rullitav ja ei pidanud laskma sel enne seista. Maitselt olid täpselt parajalt tsitruselised. Olen saanud ühe restorani tainast, millel oli apelsinikoorest vaid rõve mõru maitse juures. Goes to show, et ise tehtud on ikka alati parem!

Idee raamatust “Piparkoogimaitseline”.

2,5 plaaditäit (482 kcal/100 g)

2016-12-06 18.43.49.jpg

  • 175 g tumedat suhkrusiirupit
  • 25 g Demerara suhkrut
  • 125 g võid
  • 3,5 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 muna
  • 275 g jahu
  • 1 tl soodat
  • 0,25 tl soola
  • 1 sidruni koor
  • 1 apelsini koor

Pane siirup ja suhkur potti ning kuumuta keemiseni. Tõsta pott tulelt, sega juurde või ja piparkoogimaitseaine ning jäta jahtuma. Kui segu on veidi jahtunud, siis klopi juurde muna ning sega sisse ka eelnevalt omavahel segatud jahu, sooda, sool ning sidruni- ja apelsinikoor. Lase tainal potis jahtuda ja taheneda ning paki siis toidukilesse ja jäta vähemalt ööpäevaks külma. Rulli tainas jahusel pinnal (või silikoonmatil) meelepärase paksusega ruuduks ning lõika vormidega koogid välja, lao ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 5 min kuni 6 minutit. Plaadil tasub piparkookide vahele jätta korralikud vahed, sest selle retsepti järgi valmistatud kerkivad päris palju.

2016-12-03 21.39.08.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s