Porgandisupp porru ja krevettidega

See supp on ikka väga porgandine, nii et kindlasti kõigile ei sobi. Neil soovitaks seda siis nt hapukoorega lahjendada. Või kes kaloreid ei karda, saab ju rohkem vahukoort lisada :P Mulle üllatuslikult isegi meeldis. Ilmselt krevetilisandi tõttu.

Idee siit.

neljale (45 kcal/100 g)

2016-12-08 19.03.53.jpg

  • 500 g porgandeid
  • maitse järgi tšillit
  • 1 porru (panin 180 g)
  • 1 spl õli
  • soola
  • maitse järgi Cayenne’i pipart
  • 1 l puljongit
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 0,5 dl vahukoort

Kreveti-porrulisand:

  • 200 g kooritud keedetud krevette

Tõsta krevetid eelmisel õhtul sügavkülmast külmkappi sulama. Nõruta sulanud krevetid korralikult kuivaks.

Koori porgandid ja lõika kuubikuteks. Haki tšilli. Lõika porrult esmalt puisem tumeroheline osa ära*. Siis lõika porru pikuti pooleks, loputa vajadusel kraani all mullast puhtaks. Lõika peotäis rohelisemat osa peenikesteks ribadeks, tõsta kõrvale. Ülejäänud porru lõika viiludeks.

Kuumuta potis õli. Lisa porgand ja porru, maitsesta vähese soolaga ning prae korralikult läbi. Maitsesta Cayenne’i pipraga. Mõne minuti pärast lisa puljong ja keeda umbes 15 minutit, kuni porgandid on pehmed.

Samal ajal prae kõrvalepandud porruribad ning nõrutatud krevetid väheses kuumas õlis kergelt läbi.

Püreesta porgandisupp, lisa pune ja vahukoor. Kuumuta supp uuesti läbi ning jaota supikaussidesse. Tõsta igale supile kuuma kreveti-sibulasegu.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s