Martsipanikook pähklikreemise vahukoorekattega

Tegin sõpradega peetava jõulupeo lauale palju magusat kraami, aga see kook oli mu lemmik. Selles olid kõik mu lemmikasjad koos: martsipan, apelsin ja pähklikreem.

Idee siit.

503 kcal/100 g

2016-12-10 11.10.30.jpg

Martsipanikook:

  • 150 g martsipani
  • 150 g suhkrut
  • 150 g toasooja võid
  • 3 muna
  • 75 nisujahu
  • ühe apelsini riivitud koor
  • 0,5 tl kaneeli

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta kausis kokku riivitud martsipan ja suhkur. Seejärel lisa vahustamist jätkates või. Lisa ükshaaval munad. Sega sisse jahu, apelsinikoor ja kaneel. Vala tainas võiga määritud ja küpsetuspaberiga kaetud 20 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta u 30 minutit. Kui kook kipub pealt liiga pruuniks muutuma, kata see fooliumiga. Kasuta küpsuse testimiseks tikku. Kui kooki pistetud tikk jääb kuivaks, võta kook ahjust ja jahuta täielikult.

Pähklikreemine vahukoor:

  • 190 ml vahukoort
  • 115 g pähklikreemi
  • 30 g röstitud metspähkleid

Kuumuta vahukoor keemiseni. Samal ajal pane pähklikreem (või nugat) kaussi. Vala kuum vahukoor sellele ja lase 1 min seista. Vispelda kuni pähklikreem on vahukoorega segunenud. Jahuta, pane kaussi ja üleöö külmikusse seisma.

Serveerimiseks pane koogipõhi taldrikule. Vahusta pähklikreemine vahukoor kergelt vahtu. Määri vahukoor koogile. Lõika röstitud metspähklid pooleks ja kaunista kook nendega. Soovi korral lisa ka riivitud apelsinikoort.

2016-12-10 11.09.14.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s