Paksud kaeravahvlid

Tõeliselt head vahvlid. Kahjuks need eriti tervisliku ja täisväärtusliku hommikusöögi kategooriasse ei lähe. Pigem magustoidu. Võid ja suhkrut on neis rohkelt. Seega on need ka paljalt süües imemaitsvad, nii et lisandeid pole justkui vajagi. Kõige krõbedamad paksud vahvlid, mis ma saanud olen.

Idee siit.

8 tk (450 kcal/100 g)

2016-12-11 13.40.27.jpg

  • 200 g täisterakaerajahu (purustasin köögikombainis 75 g täisterakaerahelbeid ja 125 g kaerakliisid)
  • 80 g suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 100 g võid
  • 300 ml piima
  • 1 muna

Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool. Sulata või. Lisa piim, sulavõi ning lahtiklopitud muna kuivainetele.  Lase tainal vähemalt 15 minutit seista. Võid taina ka juba eelmisel õhtul valmis teha ja külmkappi seisma panna. Küpseta õlitatud vahvliraudade vahel vahvlid valmis. Söö kohe soojalt meelepäraste lisanditega. Mina serveerisin õunamoosi ja mandariiniga.

2016-12-11 13.30.19.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s