Sidrunipuding

Jõulupeolaua teisena lemmik magustoit. Teistest magustoitudest erines puding sellega, et see oli tõeliselt hapu, kerge ja värskendav. Tahaks veel!

Idee siit.

neljale (261 kcal/100 g)

2016-12-10 11.00.45.jpg

  • 2 muna, kollased ja valged eraldatud
  • 50 g suhkrut
  • ühe väikse sidruni koor
  • 2 želatiinilehte
  • 30 ml sidrunimahla
  • 150 ml vahukoort
  • kaunistuseks vaarikaid ja pärleid

Vispelda munakollased, suhkur ja sidrunikoor kausis korralikult kokku. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Seejärel pigista neist liigne vesi välja ja sulata želatiin kuumutatud sidrunimahlas. Sega hoolega, et ei tekiks klimpe. Vala sidrunimahl vahustele munakollastele, samal ajal vispeldades. Pane 5 minutiks külmikusse.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Teises nõus vahusta 100 ml vahukoort pehmeks vahuks. Seejärel sega vahukoor õrnalt munakollasesegusse. Sega õrnalt sisse ka vahustatud munavalged.

Jaga puding 4 serveerimisnõu vahel ja pane 2 minutiks külmikusse.

Vahusta ülejäänud vahukoor ja kaunista pudingud sellega. Võid lisada ka vaarikaid, pärleid ja veel sidrunikoort.

2016-12-09 23.35.43.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s