Sulanud piparkoogilumememmed

Need lumememmed nägid nii ägedad välja, et pidin ka proovima. Kuigi maitseelamust ju pole, lihtsalt piparkook liigse glasuuriga :D Pea osas eksperimenteerisin eri šokolaadidega. Kõige ilusam pea tuli mu meelest šokolaadiga kaetud metspähkliga. Poeglasuuriga oli piparkooke tegelikult päris keeruline katta, sest see on väga paks. Ehk tuleks koduse glasuuriga ilusam tulemus.

Idee siit.

2016-12-09 23.12.29.jpg

  • ümmargusi piparkooke
  • valget glasuuri
  • pruuni glasuuri
  • peaks nt šokolaadi
  • ninaks nt apelsinisukaadi

Küpseta ümmargused piparkoogid. Lase jahtuda. (Juhul, kui soovid pea samuti piparkoogitaignast valmistada, küpseta tainast ka vajalik arv veidi lapergusi pallikesi!)

Aseta piparkoogikettale, natuke keskkohast eemale, küpsetatud piparkoogipall, pooleks lõigatud vahukomm, marmelaadikommike, šokolaaditükk vms.  Vala üle valge piparkoogiglasuuriga (tee pritskotile tavapärasest suurem ava või tõsta glasuuri hoopis lusikaga), alustades „peast“ ning lastes glasuuril allapoole laiali voolata. Lase valgel glasuuril tahkuda.

Kui valge glasuur on täiesti tahke, joonista musta/pruuni värvi glasuuriga peale silmad, suu, nööbid ja käed ning lõika sukaadist nina. Lase ka sellel glasuuril tahkuda ja serveeri piparkoogid.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s