Hapukapsa püreesupp

See supp ei lähe kohe üldse. Minu jaoks liiga happeline pluss kuidagi tuli see ka liiga vürtsikas (meie peres vahel juhtub :P). Kalorite järgi muidugi korralik pühade-eelne paastutoit :D Mille rikuvad ära lisandid ehk peekon ja hapukoor. Aga let’s face it, need on ka ainsad asjad, mis seda suppi veidi päästavad.

Idee siit.

kuuele (21 kcal/100 g)

2016-12-14 20.01.57.jpg

  • 800 g värsket hapukapsast
  • 2250 ml puljongit
  • 505 g porgandit
  • 175 g sibulat
  • soola, pipart
  • 2,5 tl suhkrut

Serveerimiseks:

  • praetud peekonit
  • hapukoort

Pane kapsas ja puljong potti ning keeda vaiksel tulel. Haki porgandid ja sibul, pruunista need pannil ja lisa kapsa-puljongi segule. Keeda suppi umbes tund kuni poolteist, kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Serveerides kaunista krõbeda peekoni ja hapukoorega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s