Kommid kahte moodi

Sõbrannale rändasid kingikotti kahed kommid.

Metspähklitega kommide puhul oleks tahtnud rohkem nugati maitset tunda. Oleks pidanud sinna sisse puhta nugatikreemi pistma! Tekstuur oli muidu mõnus: ümber on kõva šokolaad ja sees pehme täidis, milles peidus pähkel.

Teised kommid meeldisid mulle toasoojana kõige rohkem. Ehk siis enne katmist :D

2016-12-11 19.07.05.jpg2016-12-12 20.41.40.jpg

Kommid metspähklitega

u 20 tk (570 kcal/100 g)

  • 75 g Bitteri šokolaadi
  • 75 g Kalevi küpsetusšokolaadi (kasutasin piima)
  • 25 g nugatit
  • 50 g piimašokolaadi
  • 25 g vahukoort
  • noaotsatäis soolahelbeid
  • u 50 g röstitud metspähkleid

Pane Bitter ja küpsetusšokolaad väikesesse potti, tõsta see vesivannile ja kuumuta pidevalt segades, kuni šokolaadid sulanud. Kata šokolaadiga hõbedaste alumiiniumvormide sisu (st põhi ja ääred). Jäta need seisma.

Tükelda nugat ja piimašokolaad ning pane need vahukoorega koos väikesesse potti. Kuumuta tasasel tulel, spaatliga pidevalt segades, kuni saad ühtlase massi. Tõsta tulelt, puista peale hästi natuke soolahelbeid ja jäta jahtuma. Oota u 10 min kuni 15 minutit.

Nüüd peaks olema šokolaad vormides parasjagu hangunud ja täidis jahtunud. Pane iga vormi sisse teelusikaga täidist ja 1 metspähkel. Peale kalla taas šokolaad ja kaunista vastavalt soovile. Jäta seisma, kuni šokolaad täiesti hangunud. Hoia külmkapis.

2016-12-11 19.10.20.jpg

Pistaatsia ja jõhvika trühvlid

u 25 tk (502 kcal/100 g)

  • 30 g kuivatatud jõhvikaid
  • 20 ml Cointreau’d
  • 130 g valget šokolaadi
  • 50 g mandlijahu
  • 3 tl pistaatsiapastat
  • 130 g mascarpone‘t
  • 30 g pistaatsiapähkleid
  • glasuuriks 100 g kuni 150 g šokolaadi (kasutasin 75 g piimašokolaadi, 50 g Bitterit)

Pane jõhvikad üleöö Cointreau sisse likku.

Sulata 100 g valget šokolaadi (30 g jääb kaunistuseks) ja jäta jahtuma.

Lisa valgele šokolaadile mandlijahu ja pistaatsiapasta. Seejärel sega juurde toasoe mascarpone. Viimasena lisa nõrutatud jõhvikad ja hakitud pistaatsiapähklid. Pane segu u 30 minutiks külmkappi. Tee segust valmis pallikesed ja pane need tagasi külma.

Sulata šokolaad, kasta pallikesed šokolaadi sisse ja pane alusele tahenema. Sulata järelejäänud valge šokolaad ja kaunista sellega trühvlid. Säilita trühvleid külmkapis!

2016-12-12 20.37.53.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s