Kodused müslibatoonid

Oh god, need batoonid maitsesid hästi. Arvata on, vaadake seda suhkrukogust :D Kui tavaliselt küpsetan tervislikke batoone, siis need seda kindlasti pole. Parem kui poe oma, aga siiski puhas suhkrupomm. Õnneks tegin need kingiks ja loodetavasti võetakse need mäe peale kaasa, sest pärast päev otsa lumelauatamist võib ju rohkelt suhkrut süüa :D Panin neisse tegelikult niigi 50 g vähem kondenspiima kui retseptis oli. Ehk just seetõttu ei püsinud need nii imeliselt koos nagu lubati. Samuti oli raske aru saada, millal batoonid valmis on, nii et küpstasin need vist kergelt üle, ääred kindlasti. Aga ongi hammastel tööd!

Idee siit.

u 12 tk (529 kcal/100 g)

2016-12-13 20.55.27.jpg

  • 75 g täisterakaerahelbeid
  • 50 g metspähkleid
  • 50 g mandleid
  • 50 g kuivatatud jõhvikaid
  • 55 g rosinaid
  • 50 g kookoshelbeid
  • 100 g suhkrut
  • 55 g võid
  • 50 ml vett
  • 100 g kondenspiima
  • 40 g tumedat šokolaadi

Jahvata pooled kaerahelvestest köögikombainis peenemaks pulbriks. Sega juurde ülejäänud kaerahelbed, hakitud pähklid-mandlid-jõhvikad-rosinad ning kookoshelbed.

Pane potti suhkur, või ja vesi. Kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades. Kui segu hakkab hoogsalt mullitama, eemalda see tulelt. Kalla kuum siirup kaerahelveste-pähklite peale ning sega ühtlaseks. Jäta veerand tunniks tõmbama ja sega siis sisse kondenspiim.

Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota sellele mass meelepärase paksusega laiali. Minul küpsesid batoonid ahjus tunnikese (oleks vist isegi piisanud 40 minutist), kui teha paksemad batoonid, võib minna kuni 2 tundi. Katsu müslibatooniplaati pealt sõrmega: kui see pole enam täiesti vedel, vaid pooltahenenud, on see küps. Batoon taheneb täielikult jahtudes. Jäta ahju paokil uksega jahtuma, tükelda.

Sulata tume šokolaad kuumavee vanni kohal ning määri batoonidele. Tee kahvliga šokolaadi peale triibuline muster ja tõsta külmkappi tahenema.

Müslibatoonid peaksid seistes veel mahlasemaks muutuma. Ise seda fakti järele proovida ei saanud :D Säilitada võiks neid külmikus, kus need peaks olema maitsvad kuni 2 nädalat.

2016-12-13 21.11.25.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s