Šokolaadivaht maapähklivõiga

Tuli paremini välja kui eelmine piimašokolaadivaht, aga jätkuvalt segasin vist veidi üle. Või ei saagi see enam vahusem jääda :D Maitse oli päris hea, aga mitte päris lemmik.

Idee siit.

kahele-kolmele (445 kcal/100 g)

2016-12-14 18.17.54.jpg

Piimašokolaadi-mousse:

  • 75 g piimašokolaadi
  • 25 g tükkidega maapähklivõid
  • 25 ml piima
  • 75 ml vahukoort

Sulata piimašokolaad ja maapähklivõi vesivannil. Aja piim väikses kastrulis keema ja vala šokolaadile. Jäta 1 minutiks seisma. Hakka spaatliga keskelt ringjate liigutustega kausi äärte poole liikuma ja sega, kuni segu on ühtlane.

Vahusta vahukoor pehmeks vahuks. Sega õrnalt natuke vahukoort šokolaadisegusse. Seejärel sega õrnalt sisse ülejäänud vahukoor.

Jaga vaht klaaside vahel ja pane üleöö külmikusse tahkuma.

Maapähklivõi-šokolaadi-ganache:

  • 25 g piimašokolaadi
  • 10 g tükkideta maapähklivõid
  • 25 ml vahukoort

Sulata šokolaad ja maapähklivõi vesivannil. Aja vahukoor kastrulis keema ja vala šokolaadile. Lase 1 minut seista. Hakka spaatliga keskelt ringjate liigutustega kausi äärte poole liikuma ja sega, kuni segu on ühtlane. Lase veidi jahtuda. Seejärel jaga ganache vahuklaaside vahel. Pane klaasid tagasi külmikusse vähemalt üheks tunniks.

Kaunista meelepäraselt. Mina kasutasin šokolaadipärleid, soolapähkleid ja karamelliseeritud soolapähklite puru.

2016-12-14 18.16.32.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s