Pitsa lõhe ja fenkolipüreega

Väga põnev retsept, mis tähendas, et pidin kindlasti järele proovima. Algretseptis oli kasutatud kikerhernejahu, aga ma ei hakanud seda spets ostma ja üritasin täisteranisujahu ja riisijahuga hakkama saada. Tuli välja küll. Fenkolipüree on põnev asi. Tõesti pole tugevat fenkolimaitset tunda. Nii palju random asju justkui koos, aga kõik sobib!

Idee Oma Maitsest.

neljale (141 kcal/100 g)

2016-12-18 16.58.01.jpg

  • 60 riisijahu
  • 70 täisteranisujahu
  • näpuotsatäis soola
  • 2 spl oliiviõli
  • 10 g hakitud tilli

Fenkolipüree:

  • 700 g fenkolit
  • 2 spl oliiviõli
  • 25 g küüslauku
  • maitse järgi värsket tšillit

Kate:

  • 200 g soolalõhet
  • 125 g redist
  • 70 g konservherneid
  • tilli

Meekaste:

  • 2 tl mett
  • 2 tl sidrunimahla
  • 1 tl oliiviõli
  • 10 g sinepit

Sega taina koostisosad kokku ja lase 15 min seista. Vormi siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile neli pitsapõhja ning küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

2016-12-18-12-37-142016-12-18-12-53-14

Viiluta fenkol õhukeselt ja prae keskmisel kuumusel õlis 15 minutit, 5 minutit enne lõppu lisa küüslauk ja tšilli. Hoidu tugevast pruunistamisest. Püreesta segu saumikseriga. Vajadusel lisaks natuke vett.

Määri pitsapõhjale fenkolipüree. Laota peale kala, viilutatud redised, herned ja tilli. Maitsesta pipra ja meekastmega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s