Kohupiima-halvaa plaadikook

Nii lihtsad koogid valmivad mu köögis väga harva. Ei paku lihtsalt pinget. Aga kuna mul oli juba õunahooajast saadik kohupiima isu, siis tundus see kook kuidagi eriti kutsuv. Mõte oli siiski parem kui kook ise. Piparkoogipõhi pole minu meelest parim valik selle koogi jaoks.

Idee raamatust “Piparkoogimaitseline”.

20 cm x 30 cm ahjuplaat (kasutasin 23 cm x 23 cm vormi)

2016-12-18 14.04.03.jpg

  • 320 g piparkoogitainast
  • 3 muna
  • 135 g suhkrut
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • 600 g teralist kohupiima (panin 575 g vanillikohupiima ja 15 g mascarpone‘t)
  • 150 g lahjat hapukoort
  • 2 sidruni riivitud koor
  • 150 g halvaad

Rulli tainas jahusel pinnal ahjuplaadisuuruselt lahti. Tõsta tainas plaadile ning suru servast plaadi äärtele. Tõsta külma.

Sega munad suhkrutega. Lisa kohupiim, hapukoor ja sidrunikoor ning sega korralikult läbi. Vala täidis koogipõhjale.

Haki halvaa ja puista täidisele. Küpseta 180-kraadises ahjus 35 min kuni 40 minutit. Lase avatud uksega ahjus 10 minutit jahtuda, võta kook ahjust ning lase täielikult jahtuda.

2016-12-18 11.56.19.jpg2016-12-18 14.00.37.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s