Porru-kartulipüreesupp

See supp on nii kuradi lihtne ja nii kuradi imelise tekstuuriga, et me mehega ei suutnud ära imestada :D Imeline tuli ta muidugi seetõttu, et soovitatud lisanditest segasime sisse terve topsiku sulatatud juustu. Ilma selleta oli natuke liiga jahune. Krõbe peekon veel peale ja üle pika aja üks ülihea supp ongi valmis!

Idee siit.

kuuele (50 kcal/100 g)

2016-12-20 19.17.39.jpg

  • 190 g sibulat
  • 300 g porrut (2 tk, ma kasutasin ära terve porru, normaalsed inimesed kasutavad vaid valget ja helerohelist osa :D)
  • maitse järgi värsket tšillit
  • 800 g kartulit
  • 1 spl oliiviõli
  • 2 l puljongit
  • 200 g sulatatud juustu (kasutasin kukeseenemaitselist)
  • soola, pipart

Koori sibul, haki peeneks. Lõika porru pikuti pooleks, pese vajadusel muld kihtide vahelt välja ja lõika porru viiludeks. Haki tšilli. Koori ja tükelda kartulid. Kuumuta potis õli, lisa sibul, tšilli ja porru. Maitsesta vähese soolaga ning prae tasasel tulel umbes 5 min kuni 7 minutit, kuni porru pehmeneb. Ära pruunista.

Lisa kuum puljong ning seejärel kartulikuubikud. Keeda tasasel tulel, kuni kartulitükid pehmenevad. Püreesta supp saumiksriga või blenderis või hõõru läbi sõela. Maitsesta supp soola, pipraga ja soovi korral sega sisse ka sulatatud juust. Serveeri nt krõbedaks praetud peekoniga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s