Kommi asemel

Minu jaoks pole see maius midagi uut. Teen samal põhimõttel valmivaid energiapalle regulaarselt. See on aga nende luksuslikum versioon. Ehk siis jõulude puhul katsin pähkli-puuviljamassi šokolaadiga. Ikkagi kingitus ju.

Idee siit.

23 cm x 23 cm ahjuvorm (362 kcal/100 g)

2016-12-22 13.17.25.jpg

  • 35 g toortatart (leotatult)
  • 1 banaan
  • 250 g kuivatatud puuvilju (panin 20 g aprikoose, 75 g datleid, 60 g jõhvikaid, 5 g rosinaid ja 15 g goji marju)
  • 50 g sarapuupähkleid
  • 25 g päevalilleseemneid
  • 15 g chia-seemneid
  • 2 sl maapähklivõid
  • 1 sl mett
  • 150 g mõrušokolaadi (panin 75 g piimašokolaadi ja 75 g tumedat šokolaadi)
  • 15 g võid

Esmalt leota röstimata tatart vähemalt viis tundi kuni üleöö. Pane kõik koostisosad (v.a või ja šokolaad) köögikombaini ja jahvata ühtlaseks massiks.

Sulata šokolaad vesivannil ja sega šokolaadi hulka ka veidi võid, et seda hiljem lihtsam lõigata oleks.

Vooderda (neljakandiline) vorm toidukilega ning kalla vooderdatud vormi põhja õhuke kiht sulašokolaadi (umbes pool kogusest). Jahuta šokolaad, kuni see on täiesti kõva (mina kasutasin selleks sügavkülma).

Tahenenud šokolaadikihi peale kalla purustatud pähkli-puuviljamass, mulju see lusikaga ühtlaseks ja nirista peale ülejäänud sulašokolaad. Tõsta mass külmkappi tahenema. Kui tahenenud, tõsta maiustus toidukile abil vormist välja ning lõika meelepärase suurusega tükkideks.

2016-12-22 12.34.16.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s