Hapukapsas Põltsamaa Kuldsega

Võimalik, et see on läbi aegade mu lemmikuim jõululaupäeva õhtusöök. Nii õige, lihtne ja hea!

Idee siit.

kuuele (112 kcal/100 g)

2016-12-24 19.09.01.jpg

  • 2 spl oliiviõli
  • 1100 g viilutatud seakaelakarbonaadi
  • 295 g sibulat
  • soola, pipart
  • 2 kg hapukapsast (panin 1,9 kg)
  • meelepäraseid jõuluvürtse: ingverit, muskaati, kaneeli, sukaadi (mina neid ei pannud)
  • maitse järgi suhkrut
  • 400 ml Põltsamaa Kuldse veini

Kuumuta pannil õli ja prae sealiha koos sibulaga kuumal pannil mõlemalt poolt, kuni see on kuldse kooriku saanud. Maitsesta soola ja pipraga. Sõltuvalt panni suurusest tuleb seda tõenäoliselt teha mitmes osas. Ära panni üle koorma, muidu ei õnnestu pruunistada, vaid liha läheb pannil keema.

Tõsta potti pool kapsa kogusest. Saputa kapsale veidi soola ja meelepäraseid vürtse. Säti sinna peale liha koos sibulaga ja tõsta peale ülejäänud kapsas. Saputa jällegi peale soola ja vürtse. Samuti võid lisada suhkrut. Meie tegime tegelikult kolm kapsa- ja kaks lihakihti, kuna suurendasime liha kogust poole võrra.

Kalla kapsale peale vein ning tõsta siis kaas peale. Aseta kapsapott ahju 180 kraadi juurde vähemalt 2 h kuni 3 tunniks. Vahepeal võid kapsast veidi segada, et maitsed seguneksid. Võid hautada kapsast ka madalamal temperatuuril ja pikemalt, kui aega laialt käes.

2016-12-24 19.20.56.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s