Jõulutort apelsinikreemiga

See kook on super. Alustades nt biskviitpõhjast, mis tuli nii mahlane, et seda oleks isegi ilma immutamata süüa kannatanud. Samuti oli see hästi kolmeks lõigatav! Kreem maitses nii vastupandamatult, et raske oli seda mitte paljalt ära süüa. Olen apelsinisõltlane. Kahjuks muutus aga kook pärast immutamist ja kokku panemist nii mahlaseks, et ilusaid tükke ma sellest lõigata ei saanud :( Aga kõik muu meeldis!

Idee siit.

277 kcal/100 g

2016-12-22 15.32.02.jpg2016-12-24 19.06.26.jpg

Biskviitpõhi:

  • 3 muna
  • 90 g suhkrut
  • 150 g kõrvitsapüreed
  • 120 g jahu (panin pooleks nisujahu ja riisijahu)
  • 2 spl kartulitärklist
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 tl kaneeli

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks.  Lisa segades juurde kõrvitsapüree. Viimasena sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi  ja küpseta 190-kraadises ahjus u 15 min kuni 20 minutit (või kuniks koogi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks). Võta kook ahjust ja jahuta täielikult maha. Lõika jahtunud biskviit kolmeks võrdseks kihiks.

Kreem:

  • 3 dl vahukoort
  • 90 g suhkrut
  • 300 g toorjuustu
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 apelsini riivitud koor
  • 1 apelsin (210 g)
  • apelsinimahla (kasutasin koorelikööri)

Vahusta koor suhkruga. Teises kausis mikserda toasoe toorjuust, lisa vanillisuhkur ja riivitud apelsini koor. Lisa juurde vahustatud koor, mikserda ettevaatlikult kõik ühtlaseks kreemiks. Tõsta 1/3 kreemist teise kaussi ja pane see kõrvale. Koori apelsin ja lõika väikesteks tükkideks, lisa 2/3 osale kreemile.

Koogi kokkupanemiseks tõsta üks biskviidipõhi serveerimisalusele, immuta apelsinimahlaga. Kata ühtlaselt apelsinitükkidega kreemiga, tõsta peale teine biskviidipõhi. Immuta taas apelsinimahlaga ja kata apelsinitükkidega kreemiga. Tõsta peale kolmas biskviidipõhi, immuta apelsinimahlaga. Kata kook pealt varasemalt kõrvale tõstetud kreemiga. Kata ka koogiääred imeõhukese kreemi kihiga ja silu ääred noa või spaatli abil nii, et biskviidi ääred jääksid nähtavale.

Tõsta kook külmikusse vähemalt neljaks tunniks maitsestuma. Enne serveerimist kata kook glasuuritud piparkookidega (vajuta need tugevalt koogi sisse). Soovi korral raputa peale tuhksuhkrut. Piparkoogid lähevad üpris kiiresti koogi sees olles pehmeks, seega lisa need koogile vahetult enne serveerimist.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s