Maapähklivõi-läätse karri

Pärast korralikke lihaõgimispühi oli see vegan-roog ikka väga teretulnud. Valmis kiirelt ja maitses väga!

Idee siit.

kuuele (101 kcal/100 g)

2016-12-26 18.20.08.jpg

  • 2 spl kookosõli
  • 20 g hakitud küüslauku
  • 5 g hakitud ingverit
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 2 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 6 tl karripulbrit
  • 400 g punaseid läätsesid
  • 960 ml puljongit
  • 800 g purustatud tomateid
  • 800 ml lahjat kookospiima
  • 60 g maapählivõid
  • 20 ml sidrunimahla
  • soola, pipart

Kuumuta suures potis õli ja lisa küüslauk, ingver, pune, vürtsköömned ja karri. Kuumuta keskmisel kuumusel u 3 minutit. Lisa läätsed, puljong ja tomatid. Sega ning pane kaas peale. Hauta madalal kuumusel u 20 minutit kuni läätsed on pehmed. Mul kulus selleks 15 minutit.

Lisa kookospiim ja maapähklivõi. Sega hoolega. Lase veel 5 minutit podiseda ning seejärel maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Serveeri riisiga.

2016-12-26 18.15.14.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s