Martsipani-rosinakringel

Selle kringli keerasin pekki. Kuna tainas tuli päris pikaks rullida, siis muutus see mul liiga õhukeseks, nii et martsipan põgenes ahjus olles. Martsipaniküpsetised on üldse need, mis mul kõige tihedamini ebaõnnestuvad. Peab vist hakkama kvaliteetset kõrge mandlisisaldusega martsipani ostma :( Maitselt oli kringel väga magus, nii et korraga seda palju süüa ei saa. Apelsini kahjuks tunda ei jäänud :( Tainas oli huvitav, ei tea, kas olengi nii suure võisisaldusega pärmitainast varem teinud. Samas oli seda väga mõnus töödelda…kuni see õhukeseks rullitud sai ja rebenema kippus :(

Idee siit.

478 kcal/100 g

2016-12-27 15.23.17.jpg2016-12-27 15.26.42.jpg

Tainas:

  • 15 g kuivpärmi
  • 75 ml piima
  • 15 g suhkrut
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 munakollane
  • 140 g toasooja võid
  • 275 g nisujahu

Lahusta pärm piimas ja lisa suhkur, sool, piparkoogimaitseaine ja munakollane. Lisa toasoe või ja jao kaupa jahu. Sõtku tainas korralikult kokku. Pane tainas köögirätikuga kaetud kaussi ning seejärel 45 minutiks sooja kohta kerkima.

Suhkrutäidis:

  • 100 g martsipani
  • 100 g suhkrut
  • 100 g toasooja võid
  • ühe apelsini riivitud koor
  • 40 g rosinaid

Sega martsipan, suhkur, või ja sidrunikoor kausis kokku.

Katteks:

  • 1 munavalge
  • 20 g pruuni suhkrut
  • 30 g mandlilaaste

Rulli tainas jahusel pinnal u 90 cm x 15 cm suuruseks. Aseta suhkrutäidis kringli keskel u 3 cm kuni 4 cm laiuselt. Raputa peale rosinad. Rulli tainas kokku ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata köögirätikuga ja pane 1,5 tunniks sooja kohta kerkima.

Määri kringel munavalgega ning raputa peale suhkrut ja mandlilaaste. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 min kuni 20 minutit.

2016-12-27 13.25.36.jpg2016-12-27 14.56.22.jpg

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s