Piparkoogimaitseline toorjuustukook

Polnudki ammu vigase retsepti otsa sattunud. Kohe algusest peale aimasin, et asjad ei klapi, aga tahtsin koogi ikkagi järele proovida. Kui nüüd võrrelda algretsepti pilti ja minu koogi pilti, on kohe näha, et algretseptis on midagi valesti kirja pandud. Nii närvi ajab! Ilmselgelt polnud kook küpsetatud 20 cm vormis…või siis oli kogus poole väiksem. Sest mu kook tuli väga kõrge! Seega küpsetasin seda ka tunduvalt kauem ja hoidsin pärast veel soojas ahjus teab kui kaua. Samuti on kohupiimakreemi kihi värv täiesti teine… Kuna hoiatati, et kook tuleb ülimagus, tegin Nutella-kreemi poole vähem. Seda täiskogust poleks kuhugi pannagi olnud, kuna koogi läbimõõt oli nii väike. Häda ja viletsus! Minu meelest kook siiski liiga magus ei saanud, kuna lisasin korralikult sidrunimahla (ja vähendasin Nutella-kreemi kogust). Pigem just paras. Samas oli kook väga täitev, sest valgusisaldus on ju päris kõrge!

Idee siit.

357 kcal/100 g

2016-12-29 18.00.29.jpg2016-12-29 18.06.27.jpg
Põhi:

  • 200 g piparkooke
  • 90 g võid (kasutasin olude sunnil margariini)

Purusta piparkoogid ja sulata või ning sega need omavahel kokku. Suru saadud segu 20 cm suuruse koogivormi põhjale. Pane koogivorm 10 minutiks külmkappi.

Täidis:

  • 900 g toorjuustu
  • 135 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 4 muna
  • 30 ml sidrunimahla

Sega omavahel toasoe toorjuust, suhkrud, munad ja sidrunimahl ühtlaseks massiks ja vala koogivormi küpsisepõhjale ning küpseta ahjus 150 kraadi juures 45 minutit. Mul kulus selleks u tund ja pärast jätsin koogi veel pikalt kinnise uksega ahju seisma. Seejärel jahuta kook täielikult maha.

Kohupiimakreemi kiht:

  • 2 želantiinilehte
  • 380 g piparkoogimaitselist kohupiimakreemi (mul tuli topsist välja 365 g)
  • 10 g kakaod
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 100 ml vahukoort

Pane želantiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Sega kohupiimakreem kakao ja vanillisuhkruga. Kuumuta potis vahukoor, võta pott tulelt ning sega sisse üleliigsest veest tühjaks pigistatud želantiinilehed. Sega kuni želantiin on täielikult lahustunud. Lisa koore-želantiinisegu kohupiimakreemi hulka ja sega ühtlaseks massiks. Vala saadud kohupiimakreem jahtunud koogile ja pane külmkappi 4 tunniks tahenema (ma panin üleöö). Mul mahtus kreem vaevu koogivormi ära, nii et pidin tordikile appi võtma ja ääred kõrgemaks ehitama.

Šokolaadikreem:

  • 55 g võid
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 50 g Nutellat
  • 20 ml vahukoort

Sega omavahel toasoe või, tuhksuhkur ja Nutella ning viimasena lisa vahukoor. Sega saadud segu ühtlaseks massiks. Pane pritskotti ja kaunista kook.

Serveeri nt punaste sõstardega.

2016-12-29 18.00.43.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s