Salat röstitud bataadi ja granaatõunaga

Hmm see on tõesti üks uskumatult hea salat. Vahelduseks ei muutnud eriti retsepti ja lisasin kõik asjad sisse, isegi kui mõned neist oleks tavapäraselt välja jätnud. Nt granaatõuna ja ehk ka pistaatsiapähklid. Bataadikoguses olen natuke kõhklev, sest hetkel poes olevate seast 4 tükki ostes oleks kaal üle kahe kilo olnud. Ostsin siis 2 keskmist ja ikka tundus seda veidi palju olevat võrreldes teiste koostisosadega.

Idee siit.

neljale-viiele (209 kcal/100 g)

2017-01-02 17.29.10.jpg

  • 2 bataati (1,2 kg)
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • meelepärast salatisegu (panin 90 g)
  • 60 g granaatõunaseemneid
  • 200 g fetajuustu
  • 4 tükeldatud avokaadot (370 g)
  • peotäis röstitud ja hakitud pistaatsiapähkleid (30 g, sellest 15 g panin päevalilleseemneid)

Kaste

  • 1 spl oliiviõli
  • 15 g küüslauku
  • 20 g mett
  • 20 ml sidrunimahla
  • soola, pipart

Alusta bataadi röstimisest. Kuumuta ahi 200 kraadini. Tükelda bataat ja pane ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli, jahvata soola ja pipart. Rösti u 30 minutit, kuni bataat küps.

Kastme jaoks vispelda koostisosad kokku. Sega salati koostisosad ja lisa kaste.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s