Šampinjoni kreemsupp

Imeliselt kreemine seenesupp, mis valmib eriti lihtsalt. Meie mehega igatahes soovitame!

Idee siit.

kuuele (56 kcal/100 g)

2017-01-04 18.57.34.jpg

  • 50 g võid
  • 3 suuremat sibul, hakituna (320 g)
  • 25 g küüslauku
  • 900 g pruune šampinjone (ma tegin valgetest, 910 g)
  • värsket peterselli (15 g)
  • 6 spl jahu (90 g)
  • 1500 ml puljongit
  • 600 ml kohvikoort
  • soola ja pipart

Sulata poti põhjas keskmisel kuumusel või. Lisa või sisse sibul, küüslauk ja tükeldatud seened. Lisa ka väike peotäis hakitud värsket peterselli. Hauta aeg-ajalt segades umbes 10 minutit kuni sibulad on pehmed. Lisa jahu ja sega läbi. Kalla potti kuum puljong ja lase segades keema tõusta, et jahu ühtlaselt seguneks. Kalla juurde koor, tõsta mõned seenetükid välja ning püreesta siis supp blenderis või saumikseriga. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides tõsta supile eelnevalt välja tõstetud seened ja värsket peterselli.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s