Maapähklivõi-šokolaadiampsud

Need ampsud maitsevad nagu Reese’s peanut butter cups, aga isegi paremini. Mehe sõnul just seetõttu, et minu tehtud kommides on vastupidiselt poe omadele täidises tükid sees. Polegi vist mõtet rohkem kommenteerida, kui et ma tahtsin maitsta ühe tüki ja suhu rändas hoopis 4 :(

Idee siit.

20 tk (584 kcal/100 g)

2017-01-05 18.14.47.jpg

Šokolaadikiht:

  • 125 g tumedat šokolaadi (panin pooleks piimašokolaadi ja tumedat)
  • 50 g tükkideta maapähklivõid

Maapähklivõikiht:

  • 150 g tükkidega maapähklivõid
  • 100 g võid
  • 50 g Digestive küpsiseid
  • 50 g soolapähkleid
  • 100 g tuhksuhkrut

Sulata šokolaad ja maapähklivõi vesivannil. Vala pool sulanud segust 16 cm x 16 cm suuruse ruuduna küpsetuspaberiga kaetud vormi. Pane sügavkülma.

Sulata maapähklivõi ja või vesivannil. Purusta küpsised köögikombainis peeneks. Haki pähklid jämedalt. Lisa küpsisepuru, hakitud pähklid ja tuhksuhkur maapähklivõi-või segule ja sega. Vala maapähklivõikiht šokolaadikihile. Pane vorm uuesti u 10 minutiks sügavkülma.

Soojenda eelnevalt sulatatud maapähklivõi-šokolaadisegu vesivannil üles. Vala maapähklivõikihile ja pane mõneks tunniks või üleöö külmikusse. Seejärel kaunista (soovi korral) ja lõika meelepärasteks tükkideks.

2017-01-05 18.06.11.jpg2017-01-05 18.15.03.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s