Läätse-kõrvitsasupp

Üks asi on kindel: kõrvits ja karri on kokku loodud. Karri suudab minu ja mehe jaoks veidi ebameeldiva kõrvitsamaitse täielikult ära tappa. Kookospiim ja läätsed veel juurde ja ongi üks kreemine ning soojendav supp valmis.

Idee siit.

kuuele (71 kcal/100 g)

2017-01-10 18.37.07.jpg

  • 400 g punaseid (kiirkeedu) läätsesid
  • 200 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 1,5 kg kõrvitsat
  • 10 g ingverit
  • 2 purki lahjat kookospiima (800 ml)
  • 2 spl karripulbrit
  • soola, tšillihelbeid
  • 20 ml sidrunimahla

Pane läätsed keetma ja keeda neid u 10 minutit. Seni haki sibul, küüslauk, kõrvits ja ingver. Lisa sibul, kõrvits, küüslauk, kookospiim, ingver ja karripulber supile. Maitsesta soola ja tšillipipraga. Vajadusel lisa vett, et kõik oleks ühtlaselt kaetud. Keeda kuni kõrvits on pehme. Tõsta supp tulelt ja püreesta saumiksriga, lisa sidrunimahl ja timmi maitse paika – lisa vajadusel soola või tšillihelbeid või natuke suhkrut (kui kõrvits ei olnud piisavalt magus). Soovi korral serveeri nt hapukoorega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s