Šokolaadi-mascarpone-kook Dopsi küpsistega

Suhteliselt mahedamaitseline, aga samas mahlane ja kreemine šokolaadikook mustikatega. Nägi ilus välja ja maitses ka hästi.

Idee siit.

384 kcal/100 g

2017-01-13 17.34.53.jpg2017-01-13 17.37.53.jpg

Šokolaadibiskviit:

  • 125 g tumedat šokolaadi
  • 125 g võid
  • 135 g suhkrut
  • 3 muna
  • 125 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat

Haki šokolaad väiksemateks tükkideks. Sulata või koos šokolaadiga madalal kuumusel kuni kõik on ühtlaselt sulanud. Sega sisse suhkur ja jäta jahtuma.

Eralda munakollased -valgetest. Vahusta munakollased šokolaadisegu sisse. Munavalged vahusta eraldi kausis tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda.
Sega õrnalt spaatliga alt-üles tõstes pool munavalgevahust šokolaadisegu sisse. Sõelu nüüd peale jahusegu ja sega jälle õrnalt kõik segamini. Lõpuks lisa ülejäänud munavalgevaht ja sega kõik kokku.

Vala koogitainas 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 35 min kuni 40 minutit kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks. Jahuta kook täielikult maha ja lõika siis suure noaga kolmeks kihiks.

Niisutamiseks:

  • kohvi (mul kulus 145 ml)

Aseta esimene kiht šokolaadibiskviiti koogialusele ja niisuta kergelt kohviga. Jäta ootele.

Vahele:

  • 125 g mustikaid

Kreem:

  • 500 g mascarpone‘t (mul tuli topsist 490 g)
  • 250 ml vahukoort (panin 180 ml)
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 pakk Mesikäpa Dopsi küpsiseid (kasutasin ära 165 g küpsiseid)

Vahusta suures kausis mascarpone, vahukoor ja suhkrud ühtlaseks paksuks vahuks. Purusta köögikombainis pool pakki küpsiseid mustaks puruks (sisse võib jääda ka mõni suurem tükk). Vala küpsisepuru kreemi sisse ja sega ühtlaseks. Määri nüüd esimene osa kreemi (veidi vähem kui 1/3) esimesele biskviidikihile. Arvesta, et kreemi jätkuks kolmele biskviidikihile ja lõpetuseks veidi ka koogi äärtele määrimiseks. Kreemi peale aseta pooled mustikatest. Nüüd tõsta mustikatele peale järgmine biskviidikiht ja niisuta jälle kohviga. Määri peale kreem ja siis mustikad. Tõsta peale viimane biskviidikiht ja kata koogi pealispind/küljed kreemiga. Hoia vähemalt 4 tundi külmas.

2017-01-12 18.15.49.jpg

Kaunistamiseks:

  • 50 g mustikaid

Kaunista kook pealt mustikate, küpsisepuru ja püstiselt asetatud küpsisepoolikutega.

2017-01-13 17.27.44.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s