Böfstrooganov seentega

Nime järgi tundus see väga kutsuv roog, aga valmistoitu süües oli tunne, nagu oleks toidust midagi puudu. Kasutasin šampinjonide/kukeseente asemel soolaseeni, nii et asi võis olla selles. Või selles, et minu meelest jääb isegi veisefilee toidus vastikult nätske. Ahjaa maheda paprikapulbri asemel panin suitsupaprikat, mille maitse jäi toidus liialt domineerima. Nii et seda asendust ei soovita. Algretseptis oli koos šampinjonidega soovitatud kasutada ka peekonit ja usun, et see oleks toidule oluliselt juurde andnud.

Idee siit.

kuuele (105 kcal/100 g)

2017-01-14 19.02.01.jpg

  • 670 g veisefileed või muud pehmet veiseliha (kasutasin välisfileed)
  • 600 g puhastatud kukeseeni või 1 kg šampinjone (panin 900 g soolaseeni)
  • 2 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • 2 spl mahedat paprikapulbrit (kasutasin suitsupaprikat)
  • 240 g sibulat
  • 15 g küüslauku
  • 140 g kontsentreeritud tomatipastat
  • 4 dl vahukoort (kasutasin kohvikoort)
  • hakitud värsket peterselli

Kui kasutad veisefileed, siis lõika see pikkadeks peenikesteks ribadeks (u 1 cm x 5 cm). Väiksemad kukeseened võid jätta terveks, suuremad poolita; šampinjonid lõika viiludeks.

Kuumuta pannil õli kuumaks, lisa veiseliharibad ja pruunista kergelt läbi. Tõsta liharibad taldrikule, maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.

Lisa pannile veel veidi õli, seejärel hakitud sibul ja küüslauk ning prae paar minutit keskmisel kuumusel. Tõsta kuumust, lisa seened ja prae neid 5 minutit.

Lisa pannile tomatipasta, kuumuta läbi. Lisa liharibad koos leemega, siis vahukoor ning hauta tasasel tulel veel paar minutit. Kui kasutad poes müüdavaid “veiseliha strooganovi” ribasid, siis tuleb hautada oluliselt kauem, sest need on tihti üsna sitked. Maitsesta vajadusel veel soola, pipra ja paprikapulbriga.

Serveeri nt kartulipudruga, peale puista hakitud peterselli.

2017-01-14 19.14.08.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s