Kartuli-seenesupp

Lihtsad asjad toimivad. Kõik koostisosad peale sulatatud juustu on mul alati kodus olemas. Päris mugav on sellist toitu teha. Supp on tugeva seenemaitsega ja sulatatud juust muudab selle mõnusalt kreemiseks. Ka toorjuustuga tasuks proovida.

Idee siit.

kuuele (52 kcal/100 g)

2017-01-17 18.23.40.jpg

  • 2 l puljongit
  • 10 tera musta pipart
  • 4 kartulit (535 g)
  • 400 g kukeseeni (panin 380 g kollast narmikut ja 110 g soolaseeni)
  • 2 sibulat (225 g)
  • 15 g küüslauku
  • maitse järgi tšillit
  • 50 g võid
  • soola, pipart
  • 15 g tilli
  • 200 g sulatatud juustu (kasutasin suitsujuustumaitselist)

Kuumuta potis puljong ja pipraterad keemiseni. Samal ajal koori kartulid ja riivi jämedalt või peenelt. Pane keeva puljongisse ja keeda, kuni kartul on täiesti pehme.

Haki kukeseened, sibul, küüslauk ja tšilli ning pane koos võiga pannile, mtsesta soola/pipraga ja prae korralikult läbi.

Lisa praetud kukeseene-sibulasegu kartulisupile. Sega juurde hakitud till. Maitsesta supp parajaks, kuumuta läbi ja serveeri. Kui soovid tummisemat suppi, siis lisa vahukoort, toorjuustu või sulatatud juustu. Mina kasutasin viimast. Serveerimisel võid lisada ka hapukoort.

2017-01-17 18.16.17.jpg2017-01-17 18.28.31.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s