Küpsisekook piparkookide ja sõstardega

Ülilihtne kook, mille kokkupanemiseks mul ikkagi korralikult aega kulus. Nimelt pidin pendandina välja arvutama, palju iga kihi tegemiseks komponente kuluda võiks :D Ja piparkoogipuru peale toorjuustusegu määrimine pole ka teps mitte lihtne asi. Õnneks tasus nokitsemine end ära, sest kook püsis lahti lõigates ilusti koos. Ka maitselt oli kook lihtsalt super. Tegin selle peamiselt Marmitoni mandlitükkidega piparkookidest, nii et see maitses väga martsipaniselt, kuigi martsipani koogis ju polnud.

Idee siit.

298 kcal/100 g

2017-01-19 18.09.09.jpg2017-01-19 18.28.10.jpg

  • 400 g õhukesi piparkooke (kasutasin segamini Marmitoni tavalisi ja mandlitükkidega piparkooke, pluss kuna natuke jäi puudu, lisasin mõne Ekstra küpsise)
  • 400 g toorjuustu
  • 300 g vanilje kohupiimapastat
  • 200 g vahukoort (mul tuli pakist välja u 180 ml)
  • 100 g suhkrut
  • 200 g punaseid sõstraid

Purusta piparkoogid köögikombainis. Vahusta toorjuust kohupiimapasta, vahukoore ja suhkruga tugevaks kreemiks. Pane purustatud piparkoogid, kreem ja sõstrad kihiti koogivormi (mul oli 20 cm vorm ja tegin 4 kihti toorjuustuseguga ning 5 kihti piparkooke+marju, sest need läksid ka katteks). Tõsta kook külmkappi vähemalt üleöö.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s