Nädalavahetus täis muffineid

Ideed raamatutest “Muffinid”, “Muffinid 2” ja “Kreemikoogikesed ja muffinid”.

2017-01-28 17.02.22.jpg2017-01-27 18.00.05.jpg2017-01-27 17.47.50.jpg2017-01-27 18.10.20.jpg2017-01-27 17.37.06.jpg

Itaalia muffinid

Neid muffineid ma isegi ei proovinud, sest (suitsu)vorsti ma ei söö, nii et nende vorstine maitse poleks mulle mingi valemi järgi meeldida saanud. Mees aga ütles, et talle meeldisid just need muffinid kõige rohkem.

6 tk

  • 100 g margariini
  • 1,5 muna
  • 0,5 tl soola
  • 1,5 dl maitsestamata jogurtit (kasutasin Alma Kreeka jogurtit)
  • 120 g nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g pehmet poolsuitsuvorsti
  • 40 g päikesekuivatatud tomateid

Peale raputamiseks:

  • 0,5 tl pitsamaitseainet
  • 40 g riivjuustu

Sulata margariin ja lase jahtuda. Klopi vispliga juurde munad, sool ja jogurt. Sega ettevaatlikult juurde omavahel segatud kuivained, seejärel väikesed vorstitükid ning lõpuks aberiga kuivaks patsutatud ja hakitud tomatid. Jaga tainas vormidesse ja raputa peale pitsaürtidega segatud riivjuustu. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

2017-01-28 17.00.05.jpg

Tomatimuffinid

Ma pole üldse soolase muffini inimene, aga need olid tõsiselt head. Mahlased ja maitseküllased. Kellele oliivid meeldivad, võib neid rohkem sisse hakkida.

6 tk

  • 150 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl meresoola
  • 0,25 dl värsket hakitud basiilikut
  • 1 muna
  • 50 g riivitud Parmesani
  • 1 dl purustatud tomati konservi (hakkisin sisse ühe 100-grammise tomati)
  • 45 g oliiviõli
  • 100 g küüslauguga toorjuustu
  • 3 hakitud musta oliivi

Kaunistamiseks:

  • 6 musta kivita oliivi

Sega jahu, küpsetuspulber, meresool ja hakitud basiilik. Teises kausis vahusta muna ning sega hulka Parmesan, purustatud tomatid, õli, toorjuust ja oliivid. Sega omavahel jahu- ja munasegu ning jaga pabervormidega kaetud muffinipanni pesadesse. Torka igasse muffinisse oliiv. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 min kuni 25 min.

2017-01-28 17.01.14.jpg

Pähklinugatikoogikesed nugatiglasuuriga

Glasuuri algretsept ei tundunud õige, sest glasuur tuli pritsimiseks liiga paks. Lisasin seega kolmandiku koguse võrra võid. Glasuuri tuli ka liiga vähe, nii et tegin seda Nutellaga juurde, kuna nugatikreem sai otsa :D Nutellakreemi panin ettenägelikult poole vähem tuhksuhkrut! Samuti ei saanud ma sellest tainakogusest 12 muffinit, vaid pigem 10 :D Maitselt meeldisid muffinid mulle aga väga. Nugatimaitset oli mõnusalt tugevalt tunda, eriti kreemis. Teinekord hoiaks muffineid tsipa vähem aega ahjus, sest need jäid seest pisut kuivad.

12 tk (491 kcal/100 g)

  • 100 g toasooja võid
  • 120 g suhkrut
  • 2 muna
  • 120 g nisujahu
  • 1 spl kakaopulbrit
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g pähklinugatikreemi

Glasuuriks:

  • 60 g toasooja võid (panin 90 g)
  • 200 g sõelutud tuhksuhkrut (paneks teinekord vähem)
  • 60 g pähklinugatikreemi

Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Vooderda muffinipanni pesad pabervormikestega. Vahusta või suhkruga ja lisa munad. Sega jahu kakaopulbri ja küpsetuspulbriga ning lisa või-munasegule. Lõpuks sega juurde nugatikreem.

Jaga tainas vormikestesse ja küpseta keskmisel ahjurestil u 20 minutit. Seejärel lase restil jahtuda.

Samal ajal valmista glasuur. Hõõru või tuhksuhkruga kreemjaks vahuks. Sega juurde nugatikreem. Kui segu jääb liiga pehme, lisa veel tuhksuhkrut. Täida suurema avaga tordiprits glasuuriga ja pigista kreem või määri laiaotsalise noaga koogikestele. Puista peale hakitud karamelliseeritud soolapähkleid.

2017-01-27 17.59.44.jpg

Šokolaadikoogikesed kohvi-võikreemiga

Ka neid muffineid tuli mul vähem! Pluss võikreemiga veab mul tihti viltu. Seekord ei suutnud ma munavalget korralikult vahtu saada, ju siis puutus kuskil rasvaga kokku, nii et kreem tuli vedel ja kahtlaselt tükiline :D Saumikser tuli appi. Pistsin kreemi külmkappi, et see tahkuks. Kahjuks see eriti ei aidanud. Maitselt oli kreem aga muffini parim osa. Tainas ise oli kuidagi maitsetu ja igav.

12 tk (362 kcal/100 g)

  • 60 g võid
  • 90 g pruuni suhkurt
  • 1,5 tl vanillisuhkrut
  • 1 muna
  • 135 g jahu
  • 1 spl kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 60 g paksemat köögikoort (kasutasin Alma Kreeka jogurtit)
  • 60 ml värskelt keedetud kohvi
  • 2 tl lahustuvat kohvipulbrit

Võikreemiks:

  • 2 munavalget
  • 75 g suhkrut
  • 1,5 tl vanillisuhkrut
  • 100 g toasooja võid
  • 1 tl lahustuvat kohvipulbrit

Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Vooderda muffinipanni pesad pabervormikestega. Vahusta või suhkrutega ja lisa muna. Sega jahu kakaopulbri, soola ja küpsetuspulbriga ning lisa vaheldumisi koorega või-munasegule. Sega jahtunud kohv lahustuva kohvipulbriga ja sega tainasse. Jaga tainas vormikestesse ja küpseta keskmisel ahjurestil 20 minutit. Seejärel lase restil jahtuda.

Samal ajal valmista võikreem. Klopi munavalged kuuma veevanni kohal kergelt lahti. Lisa vähehaaval suhkrud ning jätka vahustamist seni, kuni suhkur on sulanud. Ära lase kausil liiga kuumaks minna, muidu läheb munavalge tükki. Vala munavalgesegu suurde kaussi ja klopi mõned minutid, kuni tekib kõva ja õhuline vaht. Lisa pidevalt segades väikeste tükkidena või ja vahusta veel mõned minutid. Kõige lõpuks lisa lahustuv kohvipulber. Määri võikreem laiaotsalise noaga koogikestele kupliks ja raputa igale koogikesele hakitud kohvišokolaadi.

2017-01-27 17.47.23.jpg

Vaarikamuffinid martsipaniga

Neist muffinitest aimasin halba. Nimelt läheb mul martsipan ahjus alati kõrbema. Seekord seda aga ei juhtunudki. Võimalik, et asi oli asi selles, et lõpuks Odense martsipani kasutasin :D Vaarikad panin sisse külmunult ja seega tulid muffinid eriti mahlased. Algretsepti juures olnud pilt ei saanud aga kuidagi õige olla, sest seal polnud ühtki vaarikat tainast paistmas, kuigi neid läks sinna ju nii palju! Seega ei näinud muffin küll kõige kaunim välja, kuid maitses suurepäraselt.

12 tk (280 kcal/100 g)

  • 250 g nisujahu
  • 70 g hakitud mandleid
  • 2,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • 1 muna
  • 140 g suhkrut
  • 70 g taimeõli
  • 275 ml petipiima (kasutasin keefirit)
  • 250 g vaarikaid
  • 150 g martsipani
  • kaunistamiseks toorjuustu, vaarikaid ja tuhksuhkrut (segasin 150 g Exquiza rasvavaba toorjuustu 60 g suhkruga)

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda muffinipanni pesad pabervormikestega.

Sega jahu mandlite, küpsetuspulbri ja soodaga. Klopi muna lahti, lisa suhkur, õli, petipiim ja vaarikad ning sega ettevaatlikult. Seejärel lisa jahusegu ja sega kergelt, kuni kuivained on niisked.

Jaga pool tainast pannipesadesse. Aseta igasse vormi 1 tl martsipani ja täida vormid ülejäänud tainaga. Jaga kõige peale ülejäänud martsipan. Küpseta keskmisel ahjurestil 20 minutit. Pärast küpsetamist lase muffinitel 5 minutit seista. Võta muffinid vormist välja, ning kaunista toorjuustu, vaarikate ja tuhksuhkruga.

2017-01-27 18.09.56.jpg

Kookoskoogikesed toorjuustuglasuuriga

Jätsin parima viimaseks. Ainsad muffinid, mille tainas juba enne ahju pistmist hästi maitses. Ka kreem oli väga kutsuv. Tainast ja kreemi jagus ilusti. Tulemuseks oli Raffaello-maitseline iludus.

12 tk (271 kcal/100 g)

  • 120 g valget šokolaadi
  • 120 g võid
  • 2 muna
  • 120 g suhkrut
  • 125 g jahu
  • 100 g kookoshelbeid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 120 ml lahjat kookospiima

Glasuuriks:

  • 200 g toorjuustu (kasutasin Exquiza rasvavaba toorjuustu)
  • 120 g sõelutud tuhksuhkrut
  • 100 g kookoshelbeid

Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda muffinipanni pesad pabervormikestega. Pane šokolaad ja või väiksesse potti ja sulata madalal kuumusel ning lase veidi jahtuda.

Eralda munavalged munakollastest. Klopi munavalged kõvaks vahuks, lisa vähehaaval 50 g suhkrut ja hõõru segu ühtlaselt läikivaks massiks. Hõõru munakollased ülejäänud suhkruga heledaks vahuks, lisa šokolaadi-võisegu.

Sega jahu kookoshelveste ja küpsetuspulbriga ning lisa vaheldumisi kookospiimaga tainasse. Kõige lõpuks sega juurde munavalgevaht. Jaga tainas ühtlaselt vormikestesse ja küpseta keskmisel ahjurestil u 25 minutit. Seejärel lase restil jahtuda.

Samal ajal valmista glasuur. Sega omavahel kõik glasuuri koostisosad ja määri segu laiaotsalise noaga koogikestele. Kaunista kookoslaastude ja kakaopulbriga.

2017-01-27 17.36.29.jpg

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s