Gluteenivabad valguvahvlid

Maitselt tunduvalt paremad vahvlid kui eilsed, aga kuna selle retsepti juures oli vaja ise vedelikukogus paika panna, siis tegin ikkagi midagi valesti. Masinas küpsesid need nii krõbedaks, et kohati oli lausa valus süüa :D Aga lisandid päästsid päeva ja Valio karamellimaitselise proteiinijogurti, maasikate ja apelsiniga olid vahvlid täitsa meeldivad.

Idee siit.

ühele (311 kcal/100 g)

2017-01-29 11.47.32.jpg

  • 65 g kaerajahu (kasutasin kaerakliisid)
  • 20 g tatrajahu (kasutasin toortatrajahu)
  • 15 g šokolaadimaitselist valgupulbrit (kasutasin valge šokolaadi maitselist valgupulbrit)
  • 1 spl kakaopulbrit
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • kaneeli
  • 60 g püreestatud banaani
  • 30 g mett
  • piima või vett (panin 60 ml)
  • 1 tl chia-seemneid
  • 1 tl linaseemneid

Sega kõik kuivained omavahel, lisa banaan ja mesi ning nii palju piima/vett, et saaksid paksu vahvlitaina. Kui tainas on liiga vedel, tulevad õhukesed ja krõbedad vahvlid, aga selle retsepti puhul me seda ei soovi. Kui kõik koostisosad on omavahel segatud, võid lisada 1 tl nii chia-seemneid kui ka linaseemneid. See aitab vahvlitel raudade vahel koos püsida. Kuumuta vahvlirauad, vajadusel õlita neid pisut ja küpseta vahvlid valmis. Serveeri meelepäraste lisanditega.

2017-01-29 11.40.37.jpg

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s