Kunagi meeldisid mulle kartulipannkoogid väga. See retsept aga ei istunud. Pluss valmistamine oli ka paras nuhtlus, sest kui pätsid soolaga ära maitsestada, hakkas neist nii palju vett välja tulema, et kartsin, et need ei püsigi koos. Kuna ma panniga mässama ei hakanud ja pätsikesed otse ahju pistsin, jäid need siiski enam-vähem ühte tükki. Maitse aga ei meeldinud. Kõige parem osa oli seega kodujuustu-kurgikaste :D
Idee siit.
kuuele
Pätsikesed (137 kcal/100 g)
- 12 toorest kartulit (1,2 kg)
- 3 väiksemat suvikõrvits (440 g)
- 150 g päikesekuivatatud tomatit
- soola, pipart
- 6 munakollast
- 150 g riivitud juustu
Kodujuustu-kurgikaste (78 kcal/100 g)
- 3 suurt kurki (375 g)
- südamest tilli (30 g)
- 600 g kodujuustu
- 210 g lahjat hapukoort
- soola, pipart
Riivi kartul ja suvikõrvits jämeda riiviga (võid õrnalt vedelikku välja pigistada), tükelda päikesekuivatatud tomatid peenelt, maitsesta soola/pipraga. Lisa saadud segule munakollased. Nüüd vormi pätsikesed ja küpseta 180-kraadises ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjupannil kuldseks (mul kulus selleks u 20 minutit). Seejärel puista üle riivitud juustuga ja küpseta veel u 5 minutit.
Kastme jaoks haki kurk ja till, sega kodujuustu ja hapukoorega. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.