Kartuli-suvikõrvitsa pätsikesed

Kunagi meeldisid mulle kartulipannkoogid väga. See retsept aga ei istunud. Pluss valmistamine oli ka paras nuhtlus, sest kui pätsid soolaga ära maitsestada, hakkas neist nii palju vett välja tulema, et kartsin, et need ei püsigi koos. Kuna ma panniga mässama ei hakanud ja pätsikesed otse ahju pistsin, jäid need siiski enam-vähem ühte tükki. Maitse aga ei meeldinud. Kõige parem osa oli seega kodujuustu-kurgikaste :D

Idee siit.

kuuele

2017-01-29 17.59.18.jpg

Pätsikesed (137 kcal/100 g)

  • 12 toorest kartulit (1,2 kg)
  • 3 väiksemat suvikõrvits (440 g)
  • 150 g päikesekuivatatud tomatit
  • soola, pipart
  • 6 munakollast
  • 150 g riivitud juustu

Kodujuustu-kurgikaste (78 kcal/100 g)

  • 3 suurt kurki (375 g)
  • südamest tilli (30 g)
  • 600 g kodujuustu
  • 210 g lahjat hapukoort
  • soola, pipart

Riivi kartul ja suvikõrvits jämeda riiviga (võid õrnalt vedelikku välja pigistada), tükelda päikesekuivatatud tomatid peenelt, maitsesta soola/pipraga. Lisa saadud segule munakollased. Nüüd vormi pätsikesed ja küpseta 180-kraadises ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjupannil kuldseks (mul kulus selleks u 20 minutit). Seejärel puista üle riivitud juustuga ja küpseta veel u 5 minutit.

Kastme jaoks haki kurk ja till, sega kodujuustu ja hapukoorega. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.

2017-01-29 16.23.54.jpg2017-01-29 16.30.07.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s