Šokolaadivulkaanid maapähklivõiga vol 2

Mul olid vist kaks korda suuremad vormid kui retsepti autoril, sest koogikesed tulid madalad ja ilmselt küpsesid ka veidi liiga kuivaks. Aga jäätisega olid päris mõnusad, kahju ainult, et vanillijäätist kodus polnud.

Idee siit.

kahele (523 kcal/100 g)

2017-01-29 18.12.39.jpg

  • 45 g võid
  • 45 g tumedat šokolaadi
  • 1 muna
  • 35 g suhkrut
  • 20 g nisujahu
  • 30 g tükkidega maapähklivõid

Sulata või kastrulis ja lisa hakitud šokolaad. Eemalda pliidilt ja lase šokolaadil või sees sulada. Jahuta pisut ja vispelda samal ajal muna õhuliseks. Sega šokolaadi-võisegu vispeldatud muna hulka ja viimasena sega sisse jahu.

Õlita portsjonvormid. Lisa igasse vormi 50 g tainast. Seejärel lisa supilusikatäis maapähklivõid. Kata maapähklivõi 35 g tainaga. Küpseta 190-kraadises ahjus u 12 min kuni 15 minutit. Lase paar minutit seista ja keera siis vorm taldrikule ümber. Serveeri koogikesi soojalt ja soovitatavalt koos vanillijäätisega.

2017-01-29 18.16.47.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s