Juustukoogikesed šokolaadi ja mustasõstraga

Mul on tunne, et minu ahjus said koogikesed tunduvalt varem valmis, aga mõtlesin, et see pole võimalik ja hoidsin neid edasi. Seega pole need kindlasti nii mahlased kui peaks olema :( Sõstraid oleks võinud ka ehk julgemalt lisada. Maitselt meenutasid need mehele kohukest, mulle aga mingit koolisöökla magustoitu :D

Idee siit.

6 tk (235 kcal/100 g)

2017-01-30 19.12.16.jpg

  • 100 g + 15 g tumedat šokolaadi (kasutasin pooleks tumedat ja piimašokolaadi, pealeraputamiseks oli 15 g natuke palju)
  • 200 g toorjuustu (kasutasin Exquiza rasvavaba toorjuust)
  • 50 g suhkrut
  • 1 muna
  • 100 g lahjat hapukoort
  • peotäis musti sõstraid (65 g)

Koogikeste jaoks peab kogu tooraine olema toatemperatuuril.

Kuumuta ahi 120 kraadini. Pane valmis muffinipann koos muffinivormikestega. Ma sain hakkama pabervormidega, aga tegelikult oleks fooliumvormid paremad.

Sulata 100 g šokolaadi. Sega vispliga toorjuust suhkruga ühtlaseks. Lisa muna ja seejärel hapukoor. Viimasena sega hulka šokolaad, kalla saadud mass kohe vormidesse, puista peale mustad sõstrad. Küpseta koogikesi 50 minutit. Lülita ahi välja ja lase koogikestel veel u 30 minutit suletud ahjus seista. Seejärel jahuta toatemperatuurini. Tõsta koogikesed külmkappi vähemalt 3 tunniks, aga parem veel – üleöö. Valmis koogikestele riivi peale järelejäänud tume šokolaad.

2017-01-30 19.14.53.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s