Peedisupp hakklihaga

Supp, mida mehega mõlemad fännasime. See retsept läheb kindlasti mu peedisuppide top kolme! Hakkliha tõttu on supp tunduvalt täitvam kui lihata supid. Kuna algretseptis vee kogust polnud, siis tuli mul kogemata üle 4 kg suppi. Aga ei kurda, sest see on tõesti super! Tegelikult oleks pidanud puljongit veelgi lisama, sest mul tuli väga paks supp, aga siis poleks me seda kahekesi küll ära jõudnud süüa :D Ehk siis köögivilju tasub vähem lisada.

Idee siit.

seitsmele (68 kcal/100 g)

2017-02-10 15.24.33.jpg

  • 600 g kodust hakkliha
  • 1 spl õli
  • 160 g sibulat
  • 260 g porgangit
  • 350 g kapsast
  • soola, pipart
  • 1 puljongit
  • 600 g kartulit
  • 710 g keedetud peeti
  • 0,75 spl suhkrut (mina seda ei lisanud, sest supp oli peedist niigi magus)
  • 110 ml õunaäädikat (panin 50 ml punase veini äädikat)

Prae hakkliha õlis 2 min kuni 3 minutit. Lisa potti hakitud sibul, jämedalt riivitud porgand ja ribadeks lõigatud kapsas. Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel 2 min kuni 3 minutit. Kalla potti kuum puljong, lisa kartulikuubikud ning keeda 5 minutit. Koori ja riivi peedid ning lisa potti. Hauta, kuni kõik ained on pehmed.

Maitsesta suppi soola, suhkru ja õunaäädikaga. Puista peale maitserohelist ja serveeri hapukoorega.

2017-02-09 17.06.45.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s