Sidruni-martsipanikook

Mahlane, martsipaniselt magus ja sidrunist hapukas väike koogike, mis võitis mu südame kohe, kui selle retsepti nägin. Martsipan ja sidrun on kaks mu lemmikasja. Kook on ülilihtne, ainult glasuuriga mässasin. Väga raske on saada voolav, aga mitte liiga voolav glasuur :P Seega valmistasin seda kaks korda, sest esimene kiht voolas suures osas pealt ära :D Aga lõpp hea, kõik hea! Küpsetage kooki!

Idee siit.

440 kcal/100 g

2017-02-09 18.19.58.jpg

  • 100 g martsipani
  • 100 g suhkrut
  • 100 g toasooja võid
  • 2 muna
  • 50 g nisujahu
  • ühe sidruni riivitud koor (3 g)

Glasuur:

  • 150 g tuhksuhkrut
  • ühe väikse sidruni mahl (panin 35 ml, mis oli tsipa palju)
  • pistaatsiapähkleid (7 g)

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Mikserda omavahel kokku martsipan ja suhkur. Seejärel lisa mikserdamist jätkates või. Lisa ükshaaval munad. Viimasena sega sisse jahu ja sidrunikoor. Valas tainas võiga määritud ja küpsetuspaberiga kaetud 20 cm koogivormi. Küpseta u 25 min. Küpsust testi puutikuga. Jahuta kook ja pane serveerimistaldrikule.

Sega glasuuriks kokku tuhksuhkur ja sidrunimahl ning määri koogile. Kaunista meelepäraselt. Ma kasutasin hakitud pistaatsiapähkleid ja sukaadi.

2017-02-09 18.13.43.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s