Florentiinid tumeda šokolaadiga ja kaerahelbeküpsised šokolaaditükkidega

Ühed lihtsad ja teised natuke vähem lihtsad küpsised, mis on võimalik kiirelt enne külaliste saabumist valmis küpsetada. Ühine nimetaja on neil pähklid, samas maitse on päris erinev. Florentiinid on veidi piduliku maitsega karamellised ja ülimagusad kaloripommid ning kaerahelbeküpsised nagu kaerahelbeküpsised ikka :D

Florentiinid tumeda šokolaadiga

Imelised karamelli- ja pähklimaitselised küpsised. Kahjuks aga ei õnnestunud need mul absoluutselt. Küpetasin need väikestes pirukavormides, kust neid pärast ahjust võtmist kätte ei saanud. Selle osa, mille kätte sain, vormisin palliks ja katsin šokolaadiga. Nii, et kuju on väga vale :( Tundus, nagu küpsisemass polnud piisavalt kleepiv, et kokku jääda.

6 tk (589 kcal/100 g)

  • 75 g mandleid
  • 50 g metspähkleid
  • 50 g suhkrut
  • 75 ml vahukoort
  • 20 g võid
  • 1 spl suhkrusiirupit
  • näpuotsatäis soola
  • näpuotsatäis vanillisuhkrut
  • 50 g mandlilaaste
  • 30 g tumedat šokolaadi

Haki mandlid jämedalt. Rösti metspähkleid kuival pannil, eemalda neilt koored ja haki samuti jämedalt.

Aja suhkur, vahukoor, või, siirup, sool ja vanillisuhkur kastrulis keema. Eemalda tulelt ja sega sisse hakitud mandlid, pähklid ja mandlilaastud.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, aseta sellele 6 silindrit (u 7 cm läbimõõduga) ja jaota mass nende vahel. Küpseta u 10 min 180 kraadi juures (kuni küpsised on kuldsed).

Jäta jahtuma ja seejärel kata küpsiste alumised pooled sulatatud tumeda šokolaadiga.

2017-02-11 19.19.14.jpg

Kaerahelbeküpsised šokolaaditükkidega

Nii lihtsad küpsised suutsin ka ära rikkuda. Ahjus läksid need juba 5 minutiga alt kõrbema. Tainas tundus veider, võist liiga vedel. Algul kartsin, et küpsised on täiesti söömiskõlbmatud, aga jahtunult olid täitsa okeid. Siiski uuesti ei teeks. Täisterajahu maitse ja tekstuur ei sobinud mu meelest neisse.

u 16 tk (523 kcal/100 g)

  • 120 g kaerahelbeid
  • 45 g hakitud röstitud metspähkleid
  • näpuotsatäis soola
  • 60 g pruuni suhkrut
  • 80 g täisteranisujahu
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 muna
  • 120 g sulatatud võid
  • 50 g šokolaaditükikesi

Kuumuta ahi 180 kraadini (pöördõhk).

Sega kausis kuivained, v.a šokolaaditükikesed. Klopi muna lahti ja lisa koos võiga kuivainetele. Sega tainas ühtlaseks ja lisa viimasena šokolaaditükikesed. Tõsta lusikaga plaadile tainapätsikesed ja küpseta neid u 15 minutit. Tõsta restile jahtuma.

2017-02-11 18.32.44.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s