Sidruni-tilli lõheliblikad ja kookosriis

Proovisin ka lõpuks veidi erilisema riisi järele. Vett tuli tunduvalt rohkem lisada kui retseptis kirjas oli ja lõpuks keetsin riisi liiga kuivaks :D Siiski oli see põnev vaheldus tavapärasele, sest kookospiim lisab riisile kreemisust. Ilmselt täisrasvase kookospiimaga oleks veel mõnusam.

Kala valmis heade sõprade sidruni ja tilliga koos. Pole kindel, kas see “liblikaks” lõikamine midagi juurde andis või oli niisama tüütus. Ise panustan viimasele :P

Idee siit.

2017-02-12 15.56.10.jpg

Sidruni-tilli lõheliblikad

kuuele (254 kcal/100 g)

  • 1 suurem nahaga lõhefilee (mul oli 1,7 kg)
  • meresoola
  • pipart
  • 1 pk Santa Maria wasabi ja seesamiseemnetega maitseainet
  • 2 sidrunit
  • kimp värsket tilli

Kuivata lõhefilee köögipaberiga ning eemalda pinsettide ning eemalda luud. Lõika filee umbes 3 cm viiludeks. Tee viilude keskele noaga kuni nahani sisselõige ning murra filee keskelt pooleks, nii et nahapooled jäävad vastamisi. Lao liblikad ahjuvormi, maitsesta meresoola, pipra ja Santa Maria maitseainega. Pressi ühest sidrunist mahl välja ning nirista see liblikatele. Teine sidrun lõika viiludeks. Pooled viilud aseta kaladele, pooled jäta serveerimiseks. Aseta fileede vahele ja peale tillioksad.

2017-02-12 15.16.57.jpg

Küpseta kala 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Kuna ahjud küpsetavad erinevalt ning küpsetusaeg sõltub ka kalafilee paksusest, ole pigem varem ahjuukse juures valvel, et kala mitte üle küpsetada. Võta kala ahjust, kui liha on just heleroosaka jume saanud, ning serveeri soojalt kookosriisiga. Ära unusta lauale panna ka ülejäänud poolt sidrunit, et sööjad vastavalt oma maitsele saaksid kalale veel sidrunimahla peale pigistada.

2017-02-12 15.45.49.jpg

Kookosriis

kuuele (129 kcal/100 g)

  • 500 g pikateralist riisi (kasutasin Basmatit)
  • 4 dl vett (mul kulus 750 ml)
  • 4 dl lahjat kookospiima
  • soola

Loputa riis korralikult külma veega. Pane vesi ja kookospiim potti ning kuumuta keemiseni. Lisa riis ning veidi soola. Keeda madalal tulel aeg-ajalt segades, kuni riis on vedeliku endasse imenud ning valmis. Maitsesta soolaga ning serveeri koos lõheliblikatega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s