Nutella-brownie soolaga

Keerasin selle brownie pekki. Nimelt tahtsin selle kärmelt vormist välja võtta ja taldrikule panna, aga kuna brownie on ahjust võttes seest väga pehme, läks see katki. Ganache‘l lasin liiga vähe külmikus seista, nii et see oli liiga vedel. Nii et tulemuseks oli täielik käkerdis :( Maitse oli aga supersuper ja soovitaks seda kindlasti toasoojalt serveerida, sest muidu on see liiga kõva (Nutellat teadagi ju külmikusse ei panda :P).

Idee siit.

519 kcal/100 g

2017-02-14 17.28.34.jpg

Brownie:

  • 120 g tumedat šokolaadi (panin pooleks 70 % ja 56 %)
  • 60 g võid
  • 2 muna
  • 180 g suhkrut
  • 30 g nisujahu
  • 10 g kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 100 g Nutellat

Sulata šokolaad ja või vesivannil. Vahusta munad koos suhkruga ning lisa šokolaadisegule. Sega sisse jahu, kakao ja sool. Vala pool tainast 18 cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Pane Nutella pritskotti ja pritsi tainale väiksed täpid. Kata ülejäänud brownie-tainaga. Soovi korral pritsi Nutella-täpid ka koogi peale ja aja hambatikuga nt ringikujuliste liigutustega laiali. Küpseta 175-kraadises ahjus u 20 min ja seejärel jahuta.

2017-02-13-17-29-43

Nutella-ganache:

  • 100 g piimašokolaadi
  • 100 g Nutellat
  • 100 ml vahukoort

Sulata šokolaad ja Nutella vesivannil. Aja vahukoor keema ja vala šokolaadile. Sega ringjate liigutustega, alustades kausi keskelt, kuni ganache on läikiv ja ühtlane. Lase sel paar tundi külmikus seista ja seejärel määri jahtunud koogile.

Kaunistuseks:

  • šokolaadipärleid
  • soolahelbeid

Kaunista šokolaadipärlite ja soolahelvestega.

2017-02-13 19.11.57.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s