Vürtsikas läätsesupp

Natuke teistimoodi supp, sest nt bataat ja seller tihti mu suppidesse ei satu. Kõige tugevamat maitset andis mu meelest aga tomat, mille tõttu supp veidi happeline jäi. Aga kui hapukoorega läbi segada oli kõik paigas! Nii et saab ka ilma suhkruta. Kuna ma fännan eelkõige püreesuppe, siis polnud küsimustki, kas püreestada supp ära või mitte. Aga vabalt võib ka tükid sisse jätta.

Idee siit.

kuuele (59 kcal/100 g)

2017-02-15 18.26.54.jpg

  • 1 sibul (125 g)
  • 25 g küüslauku
  • 3 sellerivart (140 g)
  • 1 väiksem bataat (u 510 g)
  • 1 spl õli
  • 150 g punaseid läätsesid
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • 2 tl paprikapulbrit
  • 0,5 tl Cayenne’i pipart
  • u 10 musta pipra tera
  • 3 spl ketšupit
  • 800 g (2 purki) kooritud ja tükeldatud värskeid või konserveeritud tomateid
  • 35 g Sriracha’t
  • 1,5 l kuni 2 l puljongit (panin 1,5 l)
  • soola ja pipart, vajadusel suhkrut
  • hakitud lehtpeterselli

Haki puhastatud sibul ja küüslauguküüned peeneks; viiluta seller, lõika kooritud bataat kuubikuteks. Küpseta poti põhjas keskmisest madalamal kuumusel õli sees sibulat ja sellerit, kuni need on pehmed ja klaasjad. Lisa küüslauk ja küpseta veel u minut, seejärel sega hulka läätsed, bataat, ingveri- ja paprikapulber, Cayenne’i ja must pipar ning ketšup. Kuumuta segades u minut ning lisa tomatitükid, Sriracha ja puljong.

Lase supil keema tõusta, alanda kuumust ja lase õrnalt keeda u 40 minutit kuni läätsed ja bataat on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga, vajadusel suhkruga. Soovi korral võid supi ka püreestada. Serveerides puista peale hakitud peterselli ning paku juurde hapukoort.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s