Kaalika-oapallid

Valmistasin pallid panni asemel ahjus, nii et ma pole kindel, kas need ikka said valmis ehk need olid harjumatult mahlased :P Pealt ahjus liiga krõbedaks ei küpsenud, aga piisavalt. Mulle täitsa meeldisid. Ps! Mees soojendas järgmisel päeval palle võileivagrilli vahel, kus need krõbedaks muutusid ja nii meeldisid need tallegi. Esimene kord, mil taimsete pallide kohta tema suust sellist kommentaari kuulsin :D

Idee siit.

25 pallikest (125 kcal/100 g)

2017-02-19 13.56.15.jpg

  • 300 g kaalikakuubikuid (pärast keetmist oli mul 440 g :D)
  • 400 g purk valgeid ube (nõrutatult 210 g)
  • 5 kuhjaga supilusikatäit täisteranisujahu (80 g)
  • 1 sibul (90 g)
  • 1 tl soola

Keeda kaalikakuubikud täiesti pehmeks. Kurna ja tee kahvliga puruks. Kurna ja loputa oad ning tee need kätega puruks (pole vaja püreeks teha, lihtsalt kergelt pudruks). Lisa ubadele purustatud kaalikas ja sega hoolikalt läbi. Lisa jahu, väga peeneks hakitud sibul ja sool. Sega korralikult läbi. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Tee käed märjaks ja vormi pisikesed pallid. Küpseta neid jaokaupa, kuni need on mõlemalt poolt krõbedad ja kuldpruunid.

Mina küpsetasin õliga pritsitud palle ahjus esmalt 9 minutit 250 kraadis juures ja seejärel 180 kraadi juures 5 minutit.

2017-02-19 13.11.03.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s