Cheddar juustu ja päikesekuivatatud tomatiga sai

Sai polnud küll nii mahlane kui lootsin, aga muidu jäin rahule. Sobis hästi supi kõrvale.

Idee siit.

325 kcal/100 g

2017-02-22 16.55.47.jpg

  • 70 g sulatatud võid
  • 2 muna
  • 2 dl maitsestamata jogurtit (kasutasin Alma Kreeka jogurtit)
  • 6 dl speltajahu või tavalist nisujahu (panin 80 g täisteranisujahu ja 270 g mitmeviljajahusegu) 360 g
  • 1 kuhjaga teelusikatäis küpsetuspulbrit
  • ½ tl soodat
  • 1 tl soola
  • 200 g riivitud Cheddar juustu
  • 60 g päikesekuivatatud tomatit õlis, nõrutatuna ja hakituna

Sega omavahel sulatatud (ja veidi jahutatud) või, munad ja jogurt. Sega teises kausis jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja ¾ riivitud Cheddar juustust. Ühenda omavahel mõlemad segud ja lisa ka tükeldatud päikesekuivatatud tomatid.

Määri võiga ümar u 20 cm läbimõõduga vorm või leivavorm ja kalla tainas sinna sisse. Silu taina pealispind ühtlaseks ja puista peale ülejäänud juust. Küpseta 180 kraadi juures u 50 minutit. Kontrolli küpsust tikuga. Valmis sai tõsta ahjust, kalluta vormist välja ja lase kümmekond minutit jahutusrestil jahtuda enne kui lahti lõikad.

2017-02-22 16.54.33.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s