Soolapähkli-šokolaaditrühvlid

Klassikalised ganache‘i-trühvlid, mille magusust tasakaalustab soolapähklitekate. Mul jäi 50 grammist soolapähklitest veidi väheks, nii et kaks trühvlit katsin pistaatsiapähklipuruga :P

Idee siit.

u 15 tk (505 kcal/100 g)

2017-02-25 18.20.37.jpg

  • 100 ml vahukoort
  • 100 g piimašokolaadi
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 25 g võid
  • 25 g Demerara suhkrut
  • 0,5 spl rummi või konjakit
  • 50 g röstitud ja soolatud maapähkleid

Kuumuta koor kastrulis peaaegu keemiseni. Haki šokolaadid ja või. Lisa kuuma koore sisse esmalt šokolaad, lastes segades sulada. Siis sega kuuma segu hulka võitükid. Puista sisse ka suhkur ja alkohol, sega läbi. Suhkruterakesed ei pea sulama, vaid võivad jääda krõmpsuvaks.

Vala segu kaussi, kata toidukilega ja lase täielikult jahtuda ja hanguda, kas toatemperatuuril või külmkapis. Kui on kiire, võid segu pista pooleteiseks tunniks sügavkülma.

Vormi hangunud massist käte vahel väikesed pallikesed.

Haki soolapähklid peeneks. Veereta pallikesi pähklites. Säilita külmkapis.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Soolapähkli-šokolaaditrühvlid

  1. Pingback: Mandlikorvikesed sidruni-kohupiimakreemi ja šokolaadimunadega | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s