Vastlakukli asemel

Päris tavalised vastlakuklid ei paku enam ammu pinget, nii et seekord küpsetasin martsipani-suhkrutäidisega kreemikuklid. Nagu ette aimasin, siis ei tahtnud täidis kuidagi kukli sees püsida. Ei osanud neid korralikult kokku voltida, sest retsepti õpetussõnad olid nii napid. Samuti tuli mul algul tainas liiga kuiv, nii et pidin piima lisama. Kuklid meeldisid mehelegi, mis oli mu jaoks meeldiv üllatus. Enda meelest jäid need, millest martsipan välja voolas, veidi vähemagusaks, aga need, millel täidis sees püsid, olid küll väga head!

Idee siit.

6 tk (362 kcal/100 g)

2017-02-25 18.00.41.jpg

Pärmitainas:

  • 50 g sulatatud võid (käesoe)
  • 1 d käesooja piima (panin u 120 ml)
  • 7 g kuivpärmi
  • 250 g nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 25 g suhkrut
  • määrimiseks munavalget ja piima

Täidis:

  • 35 g suhkrut
  • 35 g martsipani
  • 35 g toasooja võid

Kreem:

  • 75 g marju (panin pooleks maasikaid ja vaarikaid)
  • 15 g suhkrut
  • 1 dl vahukoort

Katteks:

  • 50 g šokolaadi (valget)
  • tilk vahukoort

Sulata või ja lisa sellele piim. Sega pärm jahu, soola ja suhkruga. Kui piima-võisegu on 40 kraadini jahtunud, lisa ka see. Sõtku tainas ühtlaseks ja lase sel tunni jooksul soojas kohas kahekordseks kerkida.

Täidiseks sega kõik koostisosad omavahel ühtlaseks massiks.

Rulli kerkinud tainas lahti ja lõika u 10 cm x 10 cm tükkideks. Rulli tükid veidi suuremaks. Lisa igale ruudule u 1 spl täidist, määri ääred munaga ja voldi ruut nurkadest kokku. Pane tähele, et kõik ääred ja nurgad oleks kokku pigistatud, sest muidu tuleb suhkrutäidis välja.

2017-02-25 13.04.19.jpg

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Lase ruudukestel u 20 min küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kerkida. Seejärel määri need piimaga segatud munaga. Küpseta u 10 minutit või kuni saiakesed on kuldsed.

2017-02-25 13.38.52.jpg

Kreemiks vahusta vahukoor, püreesta marjad kahvliga, maitsesta segu vajadusel suhkruga ja sega õrnalt vahukoore hulka. Pane pritskotti. Lõika saiakesed pooleks ja täida kreemiga.

2017-02-25 17.38.27.jpg

Katteks sulata šokolaad tilga vahukoorega vesivannil. Kate peaks tulema suhteliselt paks.

Kui saiakesed on veidi jahtunud, määri neile šokolaadikate ja kaunista meelepäraselt (nt kommide, hakitud pähklite või marjadega).

2017-02-25 18.05.53.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s